Dünya genelinde milyonlarca kişinin oynadığı Roblox’a erişim engeli getirildi. Peki Robloxa Neden Girilmiyor? Roblox Nedir? işte Roblox’ a ait merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle.

Roblox Nedir?

Dünya genelinde oynanan Roblox’a erişim engeli getirildi. Peki erişime engellenen Roblox Nedir? işte haberimizin detayında. Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi oyun platformu olarak karşımıza çıkıyor. Roblox, 2010'ların ikinci yarısında hızla büyümeye başladı ve bu büyüme COVID-19 pandemisiyle birlikte daha da hızlanan bir oyun türü oldu. Roblox ücretsiz oynanan bir oyun platformudur. Ağustos 2020 itibarıyla, Roblox'un 164 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunuyor. Bunun en büyük etkisi ise yaşanan pandemi dönemi oldu. Türkiye’de de çocukların severek oynadığı Roblox’ a erişim engeli getirildi.

robloxa-neden-girilmiyor1

Robloxa Neden Girilmiyor?

Aydın’da en çok ne yetişir? Aydın’da en çok ne yetişir?

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de birçok çocuk Roblox oyun sitesini kullanıyordu. 2020 yılında yaşanan COVID-19 ile birlikte birçok kişi bu oyunu tanıdı ve sitesini kullanmaya başladı. Peki Robloxa Neden Girilmiyor? Roblox, Türkiye’de erişime engellendi. Cinsellik sahneleri nedeniyle aileler tarafından tepki çeken Roblox’a erişim engeli getirildi. Konuyla ilgili olarak BTK’nın sitesinde şu bilgilendirme yapıldı: “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.”

Kaynak: HATİCE KARACA