Berberin örgüt liderliği yaptığı çete çökertildi: 76 gözaltı Berberin örgüt liderliği yaptığı çete çökertildi: 76 gözaltı

Çevre yolunda meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre, Gemlik Devlet Hastanesi'nden 80 yaşındaki hastayı Bursa Şehir Hastanesi'ne götüren ambulans, trafiğe takılmamak adına emniyet şeridinden seyretmeye başladı. S.Y. yönetimindeki otomobil ise ambulansın arkasına takılarak sıkıştırmaya başladı.

Bir süre sonra sıkıştırıldığını fark eden M.A.K., diyafon üzerinden "Yakın takiptesin, kazaya sebebiyet verebilirsin. Yakın takipten çık" ikazına sinirlenen otomobil sürücüsü S.Y., ambulansın önüne geçerek frenlemeye başladı. Bir süre sonra ambulansın önünü kesen otomobil sürücüsü ve oğlu araçtan inerek cep telefonları ile kayda başladı.

Kayıt yapan şoför ve oğlu ambulansın kapısını açarak içeride bulunan hastanın görüntüsünü aldı. Ambulansta hasta olmadığını ve usulsüz çakar kullanıldığını iddia eden şahıslar, ambulansın kapısını açtıktan sonra içerideki hastayı görünce kamera kayıtlarını kapattı.  Ambulans şoförünün üzerine yürüyerek boğazını sıkan baba oğul ambulans şoförünü yumrukla da darp etti. 

Dudağı patlayan M.A.K.'nin yardımına arkadaşları koşarken ilk müdahalesi kendi sürdüğü ambulansta yapıldı. Dudağına 12 dikiş atılam M.A.K. isimli ambulans şoförü karakola giderek şahıslardan şikayetçi olurken baba ve oğulda kendilerine hakaret edildiğini öne sürüp, şikayetçi oldular.
 

Kaynak: İHA