Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun ziyaretleri Valilik ziyareti ile başladı ve sonrasında Valilik Toplantı Salonu’nda il değerlendirmesi yapıldı. Akabinde Sağlık Hayat Merkezi ziyareti yapıldı ve Bakan Memişoğlu, özel gereksinimli Sara Danış ile karşılaşarak sohbet etti. 

"Karaman gerçekten hem üniversitesiyle hem sağlık altyapısıyla iyi bir yerde."

Karaman’da Sağlıklı Hayat Merkezi’nde konuşma yapan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Çok değerli basın mensupları, çok değerli arkadaşlarım, Sayın Valim Milletvekilim ve başkanım, bugün Karaman’ımıza geldik. Burası esasında Türk dilinin başkenti, tarihimizin ve medeniyetimizin önemli merkezlerinden bir tanesinde çok güzel bir misafirperverlikle karşılandık. Sayın valimizle idari toplantı yaptık, ardından sağlık sektörüyle bir toplantı gerçekleştirdik. Sağlık hizmetlerimizi değerlendirdik. Karaman gerçekten hem üniversitesiyle hem sağlık altyapısıyla iyi bir yerde. Daha da iyi bir noktaya gelmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

"Karaman, uyum içinde"

"Çok yakın zamanda ihalesini yaptığımız ve önümüzdeki hafta büyük ihtimalle inşaatına başlayacağımız 200 yataklı ek hastane binamız da başlıyor. Emeği geçen sağlık yöneticilerine ve Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Bazı eksiklerimizi inşallah yakın zamanda tamamlayacağız. Bazı branşları destekleyeceğiz ama şunu gördük ki, Karaman, uyum içinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık alanında büyük  bir gelişimin örnek şehirlerinden bir tanesi. Hem tarım sektöründe, hem ticarette iyi bir yere gelme potansiyeline sahip çalışan insanların ilinde olmaktan çok mutluyuz. Bizler daha iyi ve daha güzelini oluşturmak için çalışıyoruz."

"Türkiye dünyanın lider ülkelerinden biri haline gelecek"

"İnşallah Türkiye, sağlıkta dünyada hizmette olduğu gibi bilimde de, sağlık teknolojisi üretiminde de dünyanın lider ülkelerinden biri haline gelecek. Herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada bulunduğumuz Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri, temel sağlık hizmetleri dediğimiz koruyucu hekimliğin hastalanmadan önce sağlığımızı nasıl koruyabileceğimizin merkezleri buralar. Biz aile hekimliğini ve sağlıklı kalmayı önemsiyoruz. Burada emek veren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Kırk yaşından sonraki grup hastalarımız için kanser taramalarının yapıldığı Sağlıklı Hayat Merkezleri, Ketem'ler (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) gibi merkezler milletimizin hizmetinde. Bu merkezleri daha da geliştireceğiz. Burası örnek bir yer. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

"Türk toplumu sağlıkçılarına sahip çıkıyor"

"Sağlık hizmetleri konusunda, üçüncü ve ikinci basamakta Türkiye’nin gerçekten dünya çapında iyi hizmetler sunduğunu görüyoruz. Dünya da örnek hizmetlerde bulunuyorlar. Bu alanda çalışan tüm sağlıkçılarımıza teşekkür ediyorum. Toplumumuza da teşekkür etmek istiyorum, gerçekten Türk toplumu sağlıkçılarına sahip çıkıyor. Bazı münferit olaylarını kesinlikle kınıyoruz, çünkü biz sağlıkçılar hayatımızı insanlığa adayan insanlarız. İnsanları iyileştirmeye çalışıyoruz. İnsanlara faydalı olmayı amaçlıyoruz. Toplumun da bu konuda bize sahip çıktığını görüyoruz. İnşallah daha iyi olacağız ve münferit olaylarını da engelleyeceğiz.” diye konuştu.

Karaman'ın İki Büyük Mahallesi'nde Elektrik Kesintisi Karaman'ın İki Büyük Mahallesi'nde Elektrik Kesintisi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun Karaman Ziyareti Foto Galeri: Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun Karaman Ziyareti

Bakan Memişoğlu'nun açıklaması sonrasında hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL