Recep İvedik filmleriyle ününe ün katan başarılı oyuncu ve komedyen sosyal medyada son zamanlarda yapılan paylaşımlarla kullanıcılar tarafından aratılmaya başladı. Peki Şahan Gökbakar Kimdir ve Kaç Yaşında? Şahan Gökbakar Nereli? Detaylar haberimizde…

Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik serisiyle aslında bir zamanlar televizyonda yayınlanan kısa skeçlerinden ilham aldığı karakterini beyaz perdeye dökmesiyle başladı. Recep İvedik filmleriyle aldığı gücüne ve ününe ün katan Şahan Gökbakar’ın hayatı kullanıcıların son zamanlarda aradığı en çok kelimelerden birisi oldu.

Şahan Gökbakar on X: "Yaptığım bir skeç sonrasında, ilk arabasını (polo)  kendi parasıyla almış, tanıdığımda ailesiyle yaşayan, kendi emeğiyle ve  arkasında para babaları olmadan moda üzerine çalışmış, evlendikten sonra  iki çocuğumuzu dadısız

Şahan Gökbakar Kimdir?

Şahan Gökbakar 22 Ekim 1980 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Okul hayatı için Ankara’ya giden Gökbakar ailesi oğlu Şahan’ı ilk, orta ve lise öğrenimini ODTÜ kolejinde okuttu. ODTÜ Koleji’nde 1998 yılında Sosyal Bilimler bölümünü başarıyla tamamlayarak aynı yıl Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümüne 350 kişi arasından ilk dörde girmeyi başararak 2002'de mezun oldu.

Şahan Gökbakar'dan, AKP'li Turan'a yanıt - "Kendine Demokrat" Olmayan  Haberler

Şahan Gökbakar’ın ekranların önünde olacağı eski yıllardan başlamış olduğu kariyeriyle belli olmuş oldu. Mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşen Şahan Gökbakar birçok reklam seçmesine katılarak reklam filmlerinde oynamak için deneme yaptı. “Zıbın programıyla 2004 yılında TV8’de yılbaşı gecesinde yayınladığı programda gündeme geldi.

En çok çıkış yaptığı programlardan ise TV8’de yayınlanan Alper Mestçi ile  yağmış olduğu programda “Dikkat Şahan Çıkabilir” ismiyle bir skeç formatı hazırladı ve bunu yayınladı.

22 Şubat 2008 yılında yayına giren ve Türk Televizyon tarihinde en çok izlenen film olan Recep İvedik’i yapan Şahan Gökbakar başarılı kariyeriyle adından oldukça fazla söz ettirmeye başlayacaktı. Son olarak Recep İvedik  7 ile serinin son filmini yayınlayarak 7 serili bir film olarak film arşivlerinde yer aldı.

Şahan Gökbakar Özel Yaşamı

23 Mayıs 2015 tarihinde Selin Ortaçlı ile evlenen Gökbakar’ın Ortaçlı’dan Deniz Efe adında bir oğlu ve Ela isminde bir kızı var.

Şahan Gökbakar'dan Buket Aydın'a Yanıt Gecikmedi! "Bu leş, paçoz, çirkin,  seviyesiz..."

Şahan Gökbakar Yapımı Filmler

2006 - Gen

2008 - Recep İvedik

2009 - Recep İvedik 2

2010 - Recep İvedik 3

2013 - Celal ile Ceren

2014 - Recep İvedik 4

2016 - Osman Pazarlama

2017 - Recep İvedik 5

2018 - Kayhan

2019 - Recep İvedik 6

2022 - Recep İvedik 7

 

Kaynak: Eda Şahintürk