Satıcılar Piyasadaki Durgunluktan Şikayetçi

Otomobil satıcısı Ali Kanık, eskiden bayram öncesi büyük bir hareketlilik yaşandığını ancak bu yıl alıcı bulmanın zorlaştığını belirterek, "Bayram öncesi iş yok, eskiden vardı ama şu anda yok. Ne alan var ne satan. Bazı arabaları 7 aydır satmaya çalışıyorum. Bu işin artık bayramı kalmadı” dedi.

Bir diğer otomobil satıcısı Bilal Kaya, sabah saatlerinde pazara gelenler olduğunu ancak alım-satımın gerçekleşmediğini söyleyerek, "Geçen bayramda buradaydım, o zaman 2 günde sattığımız arabayı şimdi 1 haftada zor satıyoruz” ifadelerini kullandı.

Barış Pehlivan neden Halk TV den ayrıldı? Barış Pehlivan neden Halk TV den ayrıldı?

Saatlerdir pazarda olduğunu ancak bir müşteri bile bulamadığını belirten Yasin Tekin ise "Hep galericiler geziyor, onlar da ölü fiyat veriyor” diyerek piyasadaki durgunluğu vurguladı.

Alıcılar: Fiyatlar Yüksek, İnternetten Satış Etkili Oluyor

Alıcılar ise fiyatların yüksek olmasından ve satıcılarla anlaşma sağlanamamasından şikayetçi. İsmet Lokumcu, geçmiş yıllara kıyasla pazarın boş kaldığını belirterek, "Eskiden burası doluydu, yer bulamıyorduk. Şimdi gelen giden yok. Fiyatlar satıcıya göre düşük, alıcıya göre yüksek. Anlaşamıyoruz. Ayrıca internetten satışlar arttı, onun da etkisi büyük” diye konuştu.

Piyasada Hareketlilik Beklenmiyor

Samsun'da Ramazan Bayramı öncesi ikinci el oto piyasasında yaşanan durgunluk, hem satıcıları hem de alıcıları zor durumda bırakıyor. İnternet üzerinden yapılan satışların artması, ekonomik koşullar ve yüksek fiyatlar, oto pazarındaki hareketliliği olumsuz yönde etkiliyor.

Kaynak: İHA