Bu hastalık çok sinsi 20'li yaşlarda görülmeye başladı Bu hastalık çok sinsi 20'li yaşlarda görülmeye başladı

Merak edilen örümcek çeşitlerinden olan Sarıkız ile alakalı Sarıkız Örümceği İnsana Zarar Verir Mi? Sarıkız Örümceği İnsanı Öldürür Mü? Sarıkız Örümceği Tehlikeli Mi? sorularının cevapları detaylarıyla sizlerle…

Sarıkız Örümceği İnsana Zarar Verir Mi?

Salgı bezlerinde bile zehir bulunmadığı bilinen Sarıkız örümceğinin genellikle insana saldırmaz ve ısırmadıkları elde ettiğimiz bilgilerin içerisinde yer almaktadır. Akrep ve fare gibi zararlıları tükettikleri de elde ettiğimiz bilgiler içerisinde yer almaktadır. İnsan doğası gereği çoğu hayvanın insana zarar verebileceği düşünülmektedir. Aslında çoğu hayvanın da zarar vermediği araştırmalar sonucu görülmüştür. Araştırılan örümcek türevlerinden olan Sarıkız örümceğinin zehirli ve zararlı olan hayvanları tükettiği de elde ettiğimiz bilgiler içerisindedir. Saatte 1,5 kilometre yol aldığı belirtilen Sarıkız örümceği, güçlü çeneleri nedeniyle ısırdıkları insanlara zarar verebildikleri fakat bu örümceklerin zehirli olmadığı da biliniyor.

Sarikiz Orumcegi Insana Zarar Verir Mi1

Sarıkız Örümceği İnsanı Öldürür Mü?

Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan "sarıkız örümceği" 13 santimetreye kadar uzunluğa ulaşabildiği ve 1 metre yükseğe zıplayabildiği araştırmalarımız sonucu elde ettiğimiz bilgiler içerisindedir. Araştırmalarımız sonucu yapılan kullanıcı açıklamalarının bazıların da ise zehirli olan ve zehriyle bir insanı öldürebilen örümceğin, özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ile beslendiği de yapılan yorumlar arasında yer almaktadır. Isırıklarının ölüme neden olmayacağını, ancak açık yara nedeniyle iltihap kapabilir ve iz kalabileceği de söylenmektedir.

Sarikiz Orumcegi Insana Zarar Verir Mi

Kaynak: HABER MERKEZİ