osyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Ersin Bayav, erken emeklilik konusunda önemli bir gelişmeyi duyurdu. Tescil mağduriyetlerinin artış gösterdiğini belirten Bayav, bu sorunun çözümü için ikinci bir EYT düzenlemesinin gündeme gelebileceğini ifade etti. 

Erken Emeklilikte Yeni Gelişmeler

SGK Uzmanı Ersin Bayav, erken emeklilik konusunda dikkat çeken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayav, tescil mağduriyetlerinin artmasıyla birlikte ikinci bir EYT düzenlemesi olasılığının gündemde olduğunu belirtti. 4 Ekim 2000 tarihinden önce BAĞ-KUR’a kayıt yaptırmayan vatandaşların emeklilikte yaşadığı sorunlara çözüm arayışında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Sgk Uzmani Ersin Bayavdan Carpici Aciklama 2 Eyt Yolda Mi2

Tescil Mağduriyetleri ve Emeklilik Sorunları

Vergi kaydı bulunan ve sigortalı olma niteliğini taşıyan birçok vatandaş, 4 Ekim 2000 tarihinden önce BAĞ-KUR’a kayıt yaptırmadıkları için emeklilikte ciddi sorunlar yaşamaktadır. Bu durum, emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılması gerekliliğini gündeme getirdi. Özellikle 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sadece 1 gün sigorta girişi yapılan vatandaşlar, emeklilik hakkını elde edemediler.

Abdullah Güler’den Yeni Sistem Çağrısı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sisteminde yapılacak yeni düzenlemelerle adil, dengeli ve sürdürülebilir olmasının ve uygulamaların bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Yeni düzenlemenin hem prim miktarını, hem yaşı, hem de ödenen süreyi dikkate alarak daha adil bir sistem sunması bekleniyor.

sgk-uzmani-ersin-bayavdan-carpici-aciklama-2-eyt-yolda-mi33

Ersin Bayav’ın Açıklamaları

Rüyada Eşyasız Ev Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Eşyasız Ev Görmek Ne Anlama Gelir?

SGK Uzmanı Ersin Bayav, tescil mağduriyetlerinin arttığını ve bu konuda dava açan kişilerin genellikle kazandığını söyledi. Bayav, "Tescil mağduriyetleri 1 milyona yaklaştı. Çıraklıklarda olduğu gibi bir çalışma yapılabilir. 2. EYT gelebilir. Devlet, zarara uğramadan ve o günkü paradan ödeyerek, staj borçlanmasında olduğu gibi emeklilik hakkı verecek" dedi.

Ersin Bayav’ın açıklamaları, tescil mağdurlarına umut verirken, emeklilik sisteminde köklü değişikliklerin sinyalini veriyor. Yeni düzenlemeler, mağduriyetleri gidermeyi ve daha adil bir emeklilik sistemi sunmayı amaçlıyor. Emeklilikte ikinci bir EYT düzenlemesi, geniş bir kitleyi etkileyebilir ve mevcut sorunlara çözüm sağlayabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ