Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), düşük faiz oranlarının hâkim olduğu günümüzde vatandaşlara özel bir müjde verdi. SGK, çeşitli yasal düzenlemeler çerçevesinde maaş alan bireylere toplam 400 bin TL tutarında faizsiz konut kredisi sunacağını açıkladı. Bu fırsat, nakit sıkıntısı yaşayan vatandaşların imdadına yetişecek.

Sgkdan Buyuk Firsat 400 Bin Tl Faizsiz Kredi Destegi Saglayacak1

Kimler Yararlanabilecek?

SGK'nın sunduğu faizsiz konut kredisinden yararlanmak isteyenlerin, belirli koşulları sağlaması gerekiyor. Aşağıdaki durumlarda olan hak sahipleri bu krediden faydalanabilecek:

1-)Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında aylık bağlananlar

2-)Harp veya vazife malullüğü aylığı alanlar

Aydın'ın en güzel ilçeleri hangisi? Aydın'ın en güzel ilçeleri hangisi?

3-)Bu sebeplerle hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri

4-)Kamu görevinde çalışan ve aylığı kesilen maluller

Ayrıca, 15 Temmuz Gazileri de bu krediden yararlanma hakkına sahip olacak.

Başvuru Süreci Nasıl Olacak?

Kredi başvurusunda bulunmak isteyen hak ediş kazanan vatandaşlar, daha önce düzenlenmiş olan hak sahipliğine dair  belgelerine ihtiyaç duymadan işlemlerini doğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T.C. Halk Bankası şubelerine başvurmaları yeterlidir.. Bu kolaylıkla vatandaşların süreci daha da hızlandırması hedefleniyor.

Sgkdan Buyuk Firsat 400 Bin Tl Faizsiz Kredi Destegi Saglayacak2

Geri Ödeme Koşulları Nedir?

Kredi geri ödemelerinin hak ediş kazanan vatandaşların aldığı aylığın 1/4’ü oranında kesilerek yapılması planlanıyor. Aylık bağlanmamış çocuklar için ise, geri ödemelerin başladığı tarihte aylığa bağlanmış çocukların aldıkları aylığın ¼’ünün %25 fazlası, aylık taksit olarak kabul edilecek.

Malullerin kamu kurumlarındaki çalışmalarının devam etmesi durumunda, kredi kullanılacak aydan önceki son aylığın ¼’ünün %25 fazlası aylık taksit olarak kabul edilecek ve borç bitene kadar bu tutar hak sahibi tarafından bankaya yatırılacak.

Detaylı bilgi ve başvuru için SGK'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz: SGK Resmi veb sitesi üzerinden uşabilirsiniz.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL