Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar denize kıyısı olan şehirleri araştırmaya başladı. Peki Sinop’ta Denize Giriliyor Mu? Sinop Hangi Bölgede? gibi Sinop’a dair merak ettiğiniz tüm soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle..
Sinop Hangi Bölgede?
Sinop, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin batı karadeniz bölümünde yer alıyor. Sinop'un en eski adı, Sinope'dir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sinop’un ilk yerleşim tarihi araştırılıyor. Sinop’un ilk yerleşimi Tunç Çağıyla başlıyor. Aslında Sinop, Antik Çağ’da Karadeniz'in en önemli kentiydi. Sinop 1972 yıllarında Sinop, ikinci derece öncelikli iller arasına alınmıştır. Sinop ilinde Karadeniz iklimi görülüyor. Sinop’ta yıl boyunca nemli ve yağışlı bir iklimi hakim oluyor. En yüksek sıcaklık ise Sinop’ta, 35 °C-38°C civarlarında görülüyor.
Sinop’un Tarihi Yerleri Nelerdir?
Sinop, Antik çağdan bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sinop bu nedenle tarihi açıdan oldukça zengin bir şehirdir. Yıl içerisinde yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Peki Sinop ilinde yer alan tarihi yerler nelerdir? işte sizler için derledik.. Sinop’un tarihi ve turistik yerleri arasında; Diyojen Heykeli, Tarihi Sinop Cezaevi, Sinop Kalesi, Alaeddin Camii, Sinop Pervane Medresesi,Boyabat Kalesi, Şahin Tepesi, Balatlar Kilisesi, İnceburun Feneri, Salar Köyü Kaya Mezarları ve Sinop Müzesi yer almaktadır.
Sinop’ta Denize Giriliyor Mu?
Yerli ve yabancı turistlere kültürel zenginlikler sunan Sinop ili, havaların ısınmasıyla birlikte plajlarıyla öne çıkan şehirlerarasında yer alıyor. Sayısızca ünlü plajı bulunan ve temiz sularının yanı sıra doğasıyla eşsiz manzara sunan Sinop’ta denize giriliyor. Peki Sinop ilinin plajları nelerdir? İşte sizler için derledik.. Sinop ilininde Karakum Plajı, Sinop DSİ Plajı, Sarıkum Plajı, Ayancık Çamurca Plajı, Türkeli Plajı, Büyük Gerze Plajı, Akliman Plajı, Antik Beach ve Marina Beach bulunuyor.