Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: 'Kosova'yı ne fiili ne de hukuki olarak  tanımayacağız' İhlas Haber Ajansı

Sosyal medyada kullanıcılar Sırbistan Türkiye'yi Seviyor Mu? sorusunu araştırmaya başladı. Sırbistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler genellikle olumlu yöndedir. İki ülke arasında kültürel, ekonomik ve siyasi işbirliği bulunmaktadır. Sırbistan'da Türkiye'ye karşı genellikle olumlu bir bakış açısı vardır ve bu durum diplomatik ilişkilerin de güçlenmesine katkı sağlamaktadır. İşte detaylar...

Kosova ve Sırbistan 'Fransız-Alman Planı' üzerinde anlaşamadı İhlas Haber  Ajansı

Rüyada Küçük Bir Bebek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Küçük Bir Bebek Görmek Ne Anlama Gelir?

Türkiye-Sırbistan İlişkileri

I. Dünya Savaşı sırasında Türkiye ve Sırbistan, farklı kamplarda yer aldıkları için ilişkiler bir süre kesintiye uğradı. 1918'de Sırbistan ve Karadağ Krallığı'nın Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun işgalinden kurtulan diğer Slav unsurlar olan Hırvat ve Slovenlerle birleşmesi sonucu Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı kuruldu. Cumhuriyet Hükûmeti ile bu krallık arasındaki ilişkiler, 1925 Barış Anlaşması ile yeniden tesis edildi. Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı, Lozan Antlaşması'na (24 Temmuz 1923) ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne (20 Temmuz 1936) "Yugoslavya" adı altında taraf oldu. Diplomatik ilişkiler 1938'e kadar elçilik düzeyinde sürdü, ardından Büyükelçilik düzeyine yükseltildi.

Sırbistan'da Türk rüzgarı esti İhlas Haber Ajansı

Türkiye, Balkanlar'da barış politikası izleyerek 1925'te Yugoslavya ile dostluk antlaşması imzaladı. İstanbul'a gelen Yugoslavya Kralı I. Aleksandar ile Mustafa Kemal Atatürk, Balkanlar'da barış ve işbirliği konularını görüştü. Bu ilişkiler zamanla karşılıklı olarak gelişti. Başbakan İsmet İnönü, 1937'de Belgrad'ı ziyaret etti ve ziyaret sırasında Balkan birliği üzerine görüşmeler yapıldı.

Sırbistan Türkiye'yi Nasıl Görüyor?

Türkiye ve Sırbistan arasındaki ilişkiler son dönemde oldukça gelişmiştir. Her iki ülke de birbirini komşu ülke olarak görmekte ve uluslararası ilişkilere büyük önem vermektedir. Özellikle Türkiye'nin Bosna-Hersek-Sırbistan arasındaki sorunlara çözüm bulma konusundaki çabaları, bu yakınlaşmayı daha da pekiştirmiştir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL