Sivaslı Ünlüler Kimler? Sivaslı Ünlü kadınlar Kimler? Sivaslı Ünlü Sanatçılar Kimler? Sivaslı Ünlü Siyasetçiler Kimler? Detaylar haberimizde..

Gadir Hum Bayramı Ne Yapılır? Gadir Hum Bayramı Ne Yapılır?

Cem Yılmaz'ı X'ten takip etmek artık ücretli... | Rudaw.net
Bir çok ünlünün nereli olduğu merak edilirken ülkemizin sevilen illerinden olan Sivas ile ilgili sorulan Sivaslı Ünlüler Kimler? Sivaslı Ünlü kadınlar Kimler? Sivaslı Ünlü Sanatçılar Kimler? Sivaslı Ünlü Siyasetçiler Kimler? Sorularını sizler için araştırdık detaylar haberimizde…

Emel Sayın: 'Yeter' demek için baskı ile evlendim - Son Dakika Yaşam  Haberleri | Cumhuriyet
Sivaslı Ünlüler Kimler?
Hayatları merak edilen ve araştırılan ünlülerimiz her seferinde nereli olduğu ve nerde büydüğü de merak ediliyor Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Sivas ilinin merkezi olan şehir ve bölgenin en eski ve önemli kentlerinden biridir. Doğusunda Hafik, güneyinde Ulaş ve Altınyayla, güneybatısında Şarkışla, batısında Yıldızeli ilçeleri; kuzeyden Tokat, Ordu, Giresun; doğudan Erzincan; güneyden Malatya, Kahramanmaraş ve Kayseri; batıdan da Yozgat illeriyle komşu olarak bilinen ve kent olarak herkesin gezdiği beğendiği ilin meşhur olan ünlüleri şu şekildedir; Aşık Veysel Şatıroğlu (ozan), Ahmet Kaya (şarkıcı), Cem Yılmaz (komedyen, oyuncu), Emel Sayın (şarkıcı), Ferman Akgül (şarkıcı), Reynmen (şarkıcı) gibi daha yazamadığımız bir çok ünlü Sivas doğumlu olarak bilinmektedir. Günümüz de bilinen ve sevilen ünlüler isimlerini tüm Türkiye’ye duyurmuştur.

Ferman Akgül Kimin Torunu?
Sivaslı Ünlü Siyasetçiler Kimler?
Ünlülerin merak edildiği kadar Sivaslı siyasetçilerde merak konusu oldu işte o isimlerden bazıları şu şekildedir; Abdullah Güler, Abdurrahman Doğruyol, Abdurrahman Naci Demirağ, Abidin Yurdakul, Adem Yıldırım, Ahmet Işık, Ahmet Özyürek, Ali Akdemir gibi isimler yer almaktadır.

Kaynak: HATİCE KARACA