Milli Hızlı Tren’de İlk Test 2025’te Milli Hızlı Tren’de İlk Test 2025’te

İnternette arama motorlarında birçok kişi tarafından gündemde olan sokak hayvanlarıyla ilgili olarak Sokak Hayvanı Öldürmenin Cezası Nedir? araması yapılıyor.

Sokak Hayvanı Öldürmenin Cezası Nedir?

Sokak hayvanı öldürmenin cezası, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre belirlenmiştir. Bu kanuna göre, Sokak hayvanlarını öldürmenin cezası, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre düzenlenmiştir. Bu kanuna göre, nesli tükenme tehlikesi altında olan bir hayvanı öldüren kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilirken, bir hayvan türünün neslini yok eden kişi beş yıldan on yıla kadar hapis cezasına çarptırılır. Evcil hayvanı veya ev hayvanını kasten öldürenler altı aydan dört yıla kadar hapis cezası alır.

Sokak Hayvani Oldurmenin Cezasi Nedir1

Hayvanlara cinsel saldırıda bulunan veya tecavüz eden kişiler altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ve yüz günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır. Ayrıca, evcil hayvanlara işkence edenler altı aydan üç yıla kadar hapis cezasına mahkum edilir. Hayvan dövüştürenler ise üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile karşı karşıya kalır. Birden fazla hayvana aynı anda zarar verilmesi durumunda ceza yarı oranında artırılır. Veteriner hekimler, veteriner sağlık teknisyenleri, hayvan koruma gönüllüleri, dernek ve vakıf üyeleri gibi kişilerin işlediği suçlarda da ceza yarı oranında artırılır. Bu suçların soruşturulması, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın il veya ilçe müdürlükleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan yazılı başvuruya bağlıdır. Suçüstü durumlarında ise genel hükümler uygulanır. Sahipli hayvanlara karşı işlenen suçlarda, hayvan sahibinin şikayeti üzerine de soruşturma yapılır. Suça karışan ve el konulan hayvanlar, Bakanlık tarafından uygun görülen diğer hayvanlarla birlikte koruma altına alınarak en yakın belediyenin bakımevine götürülür.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL