Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) genelgesi sonrası, İstanbul'daki ikili eğitim yapan okullarda ders süreleri 40 dakikadan 35 dakikaya düşürüldü. İstanbul Valiliği, özellikle 34 ilçedeki okullarda yapılan bu düzenlemeyle öğrenci ders saatlerini yeniden planladı. Bu değişiklikle birlikte, eğitim sürelerinin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

Son Dakika Meb Aciklamasi Ders Saatleri Kisaltildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Genelgesinde, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları gerektiği vurgulandı.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-2025 KYK burs/kredi sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-2025 KYK burs/kredi sonuçları açıklandı mı?

Ayrıca, mevcut ileri saat uygulamasının tüm yurtta sürdürülmesine yönelik karar alındığı hatırlatıldı. Bu uygulamanın, gün ışığından daha fazla yararlanmayı amaçladığı belirtildi. Genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde ders yılının en az 180 iş günü olması gerektiği de ifade edildi.

Son Dakika Meb Aciklamasi Ders Saatleri Kisaltildi2

İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleriyle ilgili olarak, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Okul Öncesi Eğitim ile İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki ilgili hükümlere atıfta bulunuldu. Bunun yanı sıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan duyuruda ise;

MEB genelgesi doğrultusunda, İstanbul Valiliği, 34 ilçedeki ikili eğitim veren okullarda ders sürelerini değiştirdi. Bu düzenleme ile birlikte, daha önce 40 dakika olan ders süreleri 35 dakikaya düşürüldü. Bu adım, eğitim süreçlerinin daha etkili hale getirilmesini hedefliyor.

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI