2024- 2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla geçtiğimiz günler de gerçekleşen sözleşmeli öğretmenlerin atamasıyla alakalı merak edilen sorular içerisin de olan Sözleşmeli Öğretmenlik Nasıl Olunur? Sözleşmeli Öğretmenlik Nedir? Sözleşmeli Öğretmen Kaç Puanla Atanır? Detaylar haberimizde..

Bahar Dizisi Ne Zaman Başlıyor? Bahar Dizisi Ne Zaman Başlıyor?


Sözleşmeli Öğretmenlik Nasıl Olunur?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bulunan ve çeşitli kademelerde eğitim veren kurumlarda uzmanlık alanına göre seçtiği branşta müfredata uygun eğitim vermek için görevlendirilen kişilere Sözleşmeli öğretmen denildiği ve çalışma alanlarının tüm eğitim kurumlarını kapsadığı da bilinmektedir. Merak edilen konular içerisinde yer alan Sözleşmeli Öğretmenlik Nasıl Olunur? Sorusuyla sıkça karşılaşılan ve arama motorlarında şimdiler de merak konusu olan sorunun cevabı şu şekildedir; En az 4 yıllık yüksek öğrenim mezunu olması şartı ve KPSS sınavına girmiş ve bu sınavdan en az 50 ve üzeri puan alan bu puan sonucunda başvuru yapılabileceği ve bu başvuru sonucu sözlü mülakata girilip sözlü mülakatı da geçtikten sonra göreve başlayabileceği araştırmalarımız sonucu elde ettiğimiz bilgiler içerisindedir.

Sozlesmeli Ogretmen Ne Demek
Sözleşmeli Öğretmenlik Nedir?

Son günler de belirlenen ve sözleşmeli öğretmenlerin atanmasıyla alakalı merak edilen konulardan olan Sözleşmeli Öğretmenlik Nedir? Sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Sözleşmeli Öğretmenlik Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bulunan uzmanlık alanına göre seçtiği branşta müfredata uygun eğitim ve çeşitli kademelerde eğitim veren kurumlarda görev yapan kişilerdir. Sözleşmeli öğretmen adaylarının çalışma alanları tüm eğitim kurumlarını kapsadığı ve belirli bir derse girmediği de edindiğimiz bilgiler içerisinde yer almaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ