Son günlerde arama motorlarında “Suçiçeği Hastalığı” hakkında araştırmalar yapılıyor. Peki Suçiçeği Çıkaran Çocuk Banyo Yapabilir Mi? Suçiçeği Hastalığı Nedir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle...

Bakanlık noktayı koydu: Su çiçeği salgını yok - Haberler Milliyet

Aydın’da en çok ne yetişir? Aydın’da en çok ne yetişir?


Suçiçeği Hastalığı Nedir?
Son günlerde Afrika ülkesinde genelde çocuklarda etkili olan Maymun Çiçeği Hastalığı sonrası Türkiye de birçok kişi Suçiçeği Hastalığını merak edip araştırıyor. Peki Suçiçeği Hastalığı Nedir? işte haberimizin detayında. Suçiçeği hastalığı, genellikle çocuklarda etkili olan varisella zoster virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Suçiçeği hastalığında yaygın olarak ciltte kırmızı renkli, içi sıvı dolu kabarcıklar görülüyor.

Gizli tehlike, zona! İhlas Haber Ajansı

Suçiçeği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın görülen bir enfeksiyon hastalığıdır. Peki suçiçeği hastalığının belirtileri nelerdir? Merak edilen hastalığın belirtisi ise; Kırmızı ve kaşıntılı su kabarcıkları, virüs vücuda alındıktan 10-21 gün sonra ortaya çıkar. Yaklaşık 5-10 gün boyunca sürer. Kabarcıklar görülmeden önce suçiçeği başlangıcı sürecinde; ateş, iştah kaybı, baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk gibi belirtiler görülebilir.

İzmir Suçiçeği Tedavisi - Egepol Hastaneleri
Suçiçeği Çıkaran Çocuk Banyo Yapabilir Mi?
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de de yaygın olarak görülen bir enfeksiyon hastalığı olan Suçiçeği Hastalığının birçok yönü merak ediliyor. Peki Suçiçeği Çıkaran Çocuk Banyo Yapabilir Mi? Genelde çocuklarda görülen “Suçiçeği Hastalığı”nda kabuklu ve su kabarcıklı bir cilt görüyoruz. Bu nedenle hastalık döneminde banyo yapılabilir,ancak kabuklar dökülmeden keselenme ya da liflenme yapılmaması uygundur.

Kaynak: HATİCE KARACA