Tacikistan’a gitmek için bir çok kişi vize şartını merak ediyor. Peki Tacikistan’a Gitmek İçin Vize Gerekiyor mu? Tacikistan vizesi kaç günde çıkar? gibi soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle..

Can Kaybı 274'e Yükseldi Can Kaybı 274'e Yükseldi


 

Tacikistan’ın Coğrafyası Nasıl?
Orta Asya'da yer alan Tacikistan’ın coğrafyasını sizler için derledik.  Tacikistan’ın yüzölçümü 143.100 km2 olup, nüfusu ise tahmini 9.537.645 olarak kayıtlara geçiyor. Tacikistan’ın resmî dili, en büyük etnik grup olan Taciklerin anadili olan Tacikçedir. Tacikistan’ın başkenti ise Duşanbe’dir. Bir çok etnik grubu bünyesinde barındıran Tacikistan’da 86.1% Tacikler, 11.3% Özbekler, 0.4% Kırgızlar ve 0.3% Ruslar oluşturuyor. Tacikistan’ın para birimi ise Somoni’dir. Tacikistan’da  arazilerin büyük bir kısmında yüksek dağlar bulunmaktadır. Tacikistan'da karasal ve yarı kurak iklim hâkimdir. Ülkenin alçak bölgelerinde ortalama Temmuz sıcaklığı 23 ile 30 °C, Ocak sıcaklığı -1 ile 3 °C olmaktadır.


 

Tacikistan’da Gezilecek Yerler
Ülke genelde dağlık alanları ve kültürel özellikleri ile turistlerin dikkatini çeken bir ülkedir Tacikistan. Peki Tacikistan’da gezilecek yerleri sizler için derledik.. 
Nurek Dam, Fann Mountains , Statue of Ismoil Somoni, Kamal Khujandi Statue, Bust of Lenin, Monument to Ismoil Somoni , Arbob Cultural Palace, Hisor Fortress ve bir çok alan yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.


 

Tacikistan’a Gitmek İçin Vize Gerekiyor mu?
Doğa ve Tarihi güzellikleri ile dikkat çeken Tacikistan’ a gitmek için vize gerekiyor mu? işte detayı haberimizde.. Tacikistan Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet esasına dayalı olarak umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye vatandaşlarına yönelik vizesiz rejim uygulamasını iptal etti. Bu kararla Taciksitan'a seyahat etmek isteyen Türk pasaportuna sahip vatandaşlar önceden vize almak zorunda kalacak.

Kaynak: HATİCE KARACA