Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği faaliyet takviminde yer alan Canhasan Höyüğü Yıldırım Satranç Turnuvası, Canhasan Kamp Alanı'nda yaklaşık 25 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Satranç severler, Canhasan Höyüğü’nün eşsiz manzarası eşliğinde stratejik hamleler yaparken, binlerce yıllık tarihin derinliklerine yolculuk etme fırsatı buldular. Turnuva öncesi ise Doç. Dr. Adnan Baysal başkanlığında yürütülen kazı çalışmaları gezdirildi. Katılımcılar höyüğün arkeolojik ve tarihi önemi hakkında da bilgi sahibi oldular.

Tarihi Canhasan Hoyugunde Satranc Turnuvasi3

Çölmekçi çiftinin mutlu günü Çölmekçi çiftinin mutlu günü

Satranç severler, bu tarihi ve kültürel ortamda satranç oynamanın kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu belirterek, organizasyonun gelecek yıllarda da devam etmesini temenni ettiler. Turnuva sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları verilirken, katılımcılar böylesine tarihi bir mekânda satranç oynamanın mutluluğunu yaşadı.

Tarihi Canhasan Hoyugunde Satranc Turnuvasi1

Canhasan Höyüğü’nün kültürel ve sportif faaliyetler içinde ilham verici bir merkez haline gelmeye devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, “Canhasan Höyüğü’nde bu tarz bir turnuva düzenlemek, tarihle sporu buluşturma amacımızın önemli bir adımı oldu. Satranç gibi bir strateji oyununu, binlerce yıllık bir tarihi alanda oynamak satranç severlere unutulmaz bir deneyim sundu” dedi.

Kaynak: BÜLTEN