Karaman’ın elma çeşitlerini ve üretimdeki başarısını kutlamak, şehir için hem ekonomik hem de kültürel açıdan büyük bir anlam taşırken elma ile yapılan yerel tatlılar ve gastronomik yenilikler, bu başarı hikayesinin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Karaman merkeze bağlı Akçaşehir Belediyesi tarafından bu yıl Karaman’ın elma üretiminin ve gastronomik zenginliklerinin tanıtılması için bir festival düzenlenecek. Karaman’ın elma sektöründeki başarısını kutlamakla kalmayacak olan bu festival bölgenin turistik cazibesini artırarak ekonomik kalkınmaya da katkıda sağlayacak bir organizasyon olacak.

“Ekibini Kur, Altın Ödüllü  Yarışmaya Katıl”

Akçaşehir elması gibi özgün ve kaliteli ürünlerin tanıtımı, Karaman’ın tarımsal zenginliğini vurgulayacak organizasyon için başvurular 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü sona erecek. 07 Eylül 2024 Cumartesi günü bu yıl 16’ncısı düzenlenecek “Elma Kültür ve Sanat Festivali” hakkında yapılan açıklamada “Dalından yeni koparılmış mis gibi Akçaşehir elmasını cevizli tarçınlı harçla dolduruyoruz. Hibiskus yapraklarıyla pişirip, yanına kaymak ekliyoruz. Bu enfes lezzete de "Akçaşehir Rüyası" diyoruz. Ben bu tatlıyı yaparım diyorsan ekibini kur, altın ödüllü yarışmaya katıl. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım, Akçaşehir'imizi birlikte tanıtalım.”

“Makamlar Gelir Geçer Önemli Olan Geride Hoş Bir Seda Bırakmaktır” “Makamlar Gelir Geçer Önemli Olan Geride Hoş Bir Seda Bırakmaktır”

Jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonrası dereceye giren birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye gram altın verileceği bilgi edinildi.

Tatli Yiyelim Tatli Konusalim Biz Bu Yarismaya Katilalim1

Kaynak: Hatice KARACA