Enflasyon karşısında eriyen maaşlarına zam talep eden ve şirketten yüzde 12 oranında bir iyileştirme isteyen Elbistan'daki Çelikler Holding işçilerinin bu talebini reddeden işveren, işçilere yüzde 6 zam teklifinde bulundu.

Bu teklifi yetersiz bulan işçiler çalışma düzenlerinde yavaşlama kararı aldılar. Yavaşlatma kararı sonrası şirket ilk olarak 8 işçiyi işten çıkardırken iş durdurma eylemi sonrası işten çıkarılan işçi sayısı kısa sürede 24'e, ardından da 200'e ulaştı. İşten çıkarılan ilk 24 işçinin çıkış kodlarının değiştirilerek mağdur edildikleri öne sürülürken şirkette kalan işçilere ise noter aracılığıyla ihtarname gönderildiği ve servis hizmetlerinin durdurulduğu belirtildi.

Kendi imkanlarıyla işe gelen işçiler ise güvenlik tarafından içeri alınmadı ve noter huzurunda iş durdurma ihtarnamesi çekildi. İşten çıkarılmaların ve ekonomik kaygıların artmasıyla birlikte, bir işçi silahla intihar girişiminde bulundu. Çevresindeki arkadaşlarının ikna çabaları sayesinde son anda intihardan vazgeçirilen işçinin durumu, grevin geldiği ciddiyeti gözler önüne serdi.

Termik Santralde Grev 200 Kisi Isten Cikarildi Intihar Girisimi Yasandi11

Termik Santralde Grev 200 Kisi Isten Cikarildi Intihar Girisimi Yasandi1

Kayıp şahıs kanalda ölü bulundu Kayıp şahıs kanalda ölü bulundu

Kaynak: İHA