Türk sinemasının efsanesi Türkan Şoray’ın özel hayatı ve kariyeri oldukça sık araştırılıyor. Peki  Türkan Şoray’ın İlk Filmi Nedir? Türkan Şoray Kimdir ve Nerelidir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında...

Türkan Şoray Kuralları | Arka Kapak Dergisi
Oynadığı filmlerle sinema sektörüne damgasını vuran Türkan Şoray, kariyeri ile sıkça araştırılıyor. Peki  Türkan Şoray’ın İlk Filmi Nedir? Türkan Şoray Kimdir ve Nerelidir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında...

Picture background
Türkan Şoray Kimdir ve Nerelidir?
Sinema sektörünün simgesi olan Türkan Şoray’ın nereli olduğu arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki Türk sinemasının efsane ismi güzel oyuncu Türkan Şoray Kimdir ve Nerelidir? işte haberimizde.. Türk sinemasının "Sultan" lakabıyla anılan usta oyuncu Türkan Şoray, 28 Haziran 1945’te İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde dünyaya geldi. 79 yaşında olan sanatçı, memur bir ailenin ilk çocuğudur. Baba tarafı Kabartay Çerkez, anne tarafı ise Selanik göçmeni olan Şoray, Türk sinemasının muhteşem kadını olarak tarihe geçmiştir.

Picture background


Henüz ortaokuldayken, Karagümrük’te oturdukları evin sahiplerinin kızı, "Panter Emel" lakabıyla tanınan Emel Yıldız ile bir film setini ziyaret eden Şoray, bu ziyaretle Yeşilçam’a adım attı. Türker İnanoğlu’nun desteğiyle başlayan sinema kariyerinde kısa sürede yıldızı parlayan sanatçı, 1964 yılında Acı Hayat filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En Başarılı Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı.

Picture background

Güzel oyuncu Türkan Şoray, yıllar boyunca sinema sektörüne damga vuran oyunculuk performanslarının yanı sıra senaristlik, yönetmenlik ve yazarlık da yaparak çok yönlü bir sanatçı olduğunu kanıtladı. Dört kez Altın Portakal’da "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görülen Şoray, 1991 yılında devlet sanatçısı unvanını alarak Türk kültürüne yaptığı katkılarla onurlandırıldı.

Bensu Soral Oynadığı Diziler? Bensu Soral Oynadığı Diziler?

Picture background
Türkan Şoray’ın İlk Filmi Nedir?
Bugüne kadar 222 filmde rol alan başarılı oyuncu Türkan Şoray’ın ilk filmin ne olduğu ise hayranları tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki Türkan Şoray’ın İlk Filmi Nedir? işte detaylar.. Bugüne kadar birçok filmde başrol olarak yer alan yeşilçam’ın efsane ismi Türkan Şoray’ın ilk filmi 1960 yılında yayınlanan “Köyde Bir Kız Sevdim” olmuştur.

Kaynak: HATİCE KARACA