Türkiye'de cep telefonu kullanıcıları için önemli bir gelişme yaşandı. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, mobil hat iptali veya değişikliği yapan kullanıcılarına para iadesi yapacağını açıkladı. Başvurularınızı 15 gün içinde gerçekşeceği ön görülen bu fırsattan yararlanmak isteyebilirsiniz.

Hangi Kullanıcılar Para İadesinden Yararlanabilir?

Cep telefonu faturalarındaki son dönem artışlar ve hat taşıma işlemleri sonrası, birçok kullanıcı yeni fırsatlar elde etti. Şimdi ise eski hat sahipleri için para iadesi şansı sunuluyor. Türkiye’nin en büyük GSM operatörleri, kullanıcılarının hat iptali veya değişikliği durumunda kalan bakiyeleri için geri ödeme yapacak.

Turkcell Vodafone Ve Turk Telekom Para Iadesi Yapacak1

Geri ödemesiz 12 Bin TL destek!: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru nasıl yapılır? Geri ödemesiz 12 Bin TL destek!: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru nasıl yapılır?

Turkcell İade Detayları

Turkcell, kullanıcıların iptal edilen hatlarındaki kalan bakiyeler için iki yıl boyunca başvuru yapabileceğini duyurdu. Başvurular, "Alacak Sorgulama/TL İade Talep" linki ile yapılabilmektir. Yapılan talepler, başvurudan itibaren 15 gün içinde işleme alınarak geri ödeme gerçekleştirilecektir. Konuya ek olarak yıllık telsiz kullanım ücretlerinin ödemelerinin,  mevcut bakiye üzerinden tahsil edileceği bildirildi.

Turkcell Vodafone Ve Turk Telekom Para Iadesi Yapacak2

Vodafone İade Süreci

Vodafone, faturasız abonelerin iptal tarihinden itibaren 24 ay boyunca kalan bakiyelerini talep edebileceğini açıkladı. İade talebi yapılmayan bakiyeler, Vodafone’a geri taşınırsa otomatik olarak hesabınıza yüklenecek. Kalan TL bakiyenizi sorgulamak için Borç Alacak Sayfası ziyaret edilebilir.

Turkcell Vodafone Ve Turk Telekom Para Iadesi Yapacak3

Türk Telekom İade Bilgileri

Türk Telekom kullanıcılar idade taleplerinde, eğer ki hatlarını başka bir operatöre taşıdıklarında veya iptal etmişlerse kalan bakiyeleri adına başvuru yapıp  iadelerini alma hakkına sahip olacaklar. Hattında bakiye olup olmadığını öğrenmek isteyen kullanıcılar, sorgulama yaparak bu bilgiyi edinebilir. İade başvuruları, başvuru tarihinden itibaren 15 gün içinde işleme alınacaktır.

Para İadesi Nasıl Alınır?

Turkcell: Alacak Sorgulama/TL İade Talep linki üzerinden başvurular yapılacak.

Vodafone: İptal tarihinden itibaren 24 ay içinde kalan bakiyeleri geri alma hakkı mevcut.

Türk Telekom: Başvurular 15 gün içinde işleme alınarak geri ödeme yapılacak.

Cep telefonu hattını iptal eden veya başka bir operatöre geçen kullanıcılar, bu fırsatları kaçırmamalıdır. Para iadeleriyle ilgili başvurularınızı yaparak kalan bakiyelerinizi geri alabilirsiniz.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL