Türkiye'de 3 Mayıs 1920'den itibaren sağlık bakanları görev alıyor. Peki Türkiye’nin İlk Sağlık Bakanı Kim? 2024 ‘ün Sağlık Bakanı Kim? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle.

2024 ALES/3 başvuruları ne zaman ve nasıl başvuru yapılır? 2024 ALES/3 başvuruları ne zaman ve nasıl başvuru yapılır?

Turkiyenin Ilk Saglik Bakani Kim (3)
2024’ün Sağlık Bakanı Kim?
Türkiye'de 3 Mayıs 1920'den itibaren sağlık bakanları görev alıyor. 2024 yılında hangi sağlık bakanı görev alıyor hiç merak ettiniz mi işte sizler için haberimizin detayında açıkladık. 2024’ün Sağlık Bakanı ise Cumhurbaşkanı kararı ile görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi. Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tamamlamıştır. Aslen Rizeli olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır. Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda bilimsel yayını bulunan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştır. Şimdi ise Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanlığı'na getirilmiştir. 

Turkiyenin Ilk Saglik Bakani Kim (1)
Türkiye’nin İlk Sağlık Bakanı Kim?
Cumhurbaşkanı kararı ile görevden affı kabul edilen Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirilmesinin ardından Türkiye’de ilk sağlık bakanının kim olduğu merak ediliyor. Peki Türkiye’nin İlk Sağlık Bakanı Kim? işte merak edilen o sorunun cevabı.. Türkiye’nin ilk sağlık bakanı 3 Mayıs 1920 ve 10 Mart 1921 yıllarında görev alan Dr. Adnan Adıvar karşımıza çıkıyor.

Kaynak: HATİCE KARACA