Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, boşandığı eşine ödediği nafaka miktarıyla gündeme geldi. Bir dönemin popüler dizisi Geniş Aile'de canlandırdığı "Cevahir" karakteri ile tanınan Özkan, nafaka bedelinin kazancını aştığını belirterek kamuoyuna nafaka isyanını dile getirdi. Peki, Ufuk Özkan kimdir, kaç yaşında ve mesleği ne?

Ufuk Ozkan Kimdir Ufuk Ozkan Bosanma Sureci Ve Nafaka Hakkinda Ne Soyledi1

Ufuk Özkan Kimdir?

Ufuk Özkan, 11 Nisan 1975 tarihinde Almanya'nın Mannheim şehrinde hayata gözlerini açtı. Aslen Çerkes kökenli olan Özkan, babası Samsunlu, annesi ise Trabzon Oflu’dur. 12 yaşında ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönen Özkan, Türkçe konusunda zorluk yaşadığı için ortaokul eğitimine 5. sınıftan başlamıştır. Samsun Belediye Ortaokulu’ndan mezun olan ünlü oyuncu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 2001 yılında eğitimi tamamladı.

Ufuk Ozkan Kimdir Ufuk Ozkan Bosanma Sureci Ve Nafaka Hakkinda Ne Soyledi2

Ufuk Özkan'ın Tiyatro ve Ekran Yolculuğu

Ufuk Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda yıllarca oyunculuk mesleğini yaptı. Ayrıca, Tiyatro Kılçık bünyesinde kabare tiyatrosu yaparak adından söz ettirdi. İlk televizyon deneyimini 2003 yılında BKM yapımı Ölümsüz Aşk dizisi ile başrol oynayarak yaşadı. Ancak, onu geniş kitlelere tanıtan ve popülerliğini artıran yapım, 2009-2011 yılları arasında yayınlanan Geniş Aile dizisinde canlandırdığı "Cevahir" karakteri oldu.

Ufuk Ozkan Kimdir Ufuk Ozkan Bosanma Sureci Ve Nafaka Hakkinda Ne Soyledi5

Esra Erol Ne Kadar Maaş Alıyor? Esra Erol Ne Kadar Maaş Alıyor?

Nafaka Tartışması: “Hiç Harcama Yapmasam da Ödeyemem”

Ufuk Özkan, 2 yıl önce boşandığı Nazan Güneş’e ödediği nafaka bedelinin artmasıyla zor günler geçirdiğini açıkladı. Ünlü oyuncu, nafaka miktarının aylık 114 bin TL'ye yükseldiğini, ancak bu tutarı karşılayacak geliri olmadığını ifade etti. Sağlık sorunları nedeniyle uzun süre çalışamadığını belirten Özkan, “Dizi yapmıyorum, gelirlerim düştü. Tiyatro oyunlarında sahne alıyorum, ancak kazancım nafakayı karşılamıyor” dedi. Konuyla alakalı nafaka miktarının düşürülmesi adına dava açtığını aktardı.

Ufuk Ozkan Kimdir Ufuk Ozkan Bosanma Sureci Ve Nafaka Hakkinda Ne Soyledi4

Ufuk Özkan'nın Sağlık Sorunları ve Zor Günleri 

Oyuncu, yanlış diyet uygulamaları sonucunda siroza yakalanmış, tedavi sürecinde zorluklar yaşamış, ancak sağlığına kavuşmuştur. Bu süreçte ekranlardan uzak kalan Özkan, tiyatroya ağırlık vererek mesleğine devam etti.

Ufuk Özkan Özel Hayatı

Ufuk Özkan, 2005 yılında Nazan Güneş ile evlenmiş ve Eren adında bir oğlu olmuştur. Ancak çift, 2 Ağustos 2022 tarihinde tek celsede boşanmıştır. Özkan, şu sıralar nafaka nedeniyle yaşadığı ekonomik sorunlarla gündemde olup, bu konuya dikkat çekmeye devam ediyor.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL