Furkan Palalı’nın Burcu Nedir? Furkan Palalı’nın Burcu Nedir?

Uğur Işılak ile ilgili olarak arama motorlarında kökeni nereli araması yapılıyor. Peki, Uğur Işılak Kökeni Nereli ? İşte detaylar...

Uğur Işılak Kökeni Nereli ?

Uğur Işılak, 15 Kasım 1971'de Almanya'nın Velbert şehrinde doğmuştur. Babası Ahmet, annesi ise Arife'dir. Aslen Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesindendir. Ailesiyle birlikte daha sonra Gelsenkirchen şehrine taşınmıştır. Çocukluk yıllarında şiire olan ilgisiyle sekiz yaşında ilk şiirlerini yazmaya başlamıştır.

On iki yaşında ağabeyi Abdullah Işılak'tan bağlama dersleri alarak bağlama çalmayı öğrenmiştir. Bağlama çalmada ustalaştıktan sonra, on üç yaşında kendi yazdığı şiirleri bestelemeye başlamıştır. İlk, orta ve lise eğitimini Almanya'da tamamlayan Işılak daha sonrasında İstanbul'a yerleşmiştir. Konya Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde eğitim görmüş, Açıköğretim İktisat Fakültesi'ni bitirmiştir. Ayrıca Fatih Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'ne devam etmiştir.

Ugur Isilak Kokeni Nereli1

1987 yılında profesyonel olarak müzik kariyerine adım atmış ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinde konserler vermiştir. 1990 yılında Almanya'da kendi ses kayıt stüdyosunu kurarak aranje ve tonmaisterlik yapmaya başlamıştır. İlk solo albümünü 1988'de "Vatanın Kurbanıyım" ile piyasaya süren Işılak, 1998'de Türkiye'ye dönerek çalışmalarına burada devam etmiştir ve aynı yıl İstanbul'da 'Divan Müzik' şirketini kurmuştur.

2001 yılında "Yıldırım Gibi" albümünün promosyonuyla birlikte "Uğur Işılak'la Ozanca" adlı TV programını 8 hafta boyunca sunmuştur. 2008-2010 seneleri arasında ATV Avrupa kanalında "Uğur Işılak'la Yıldırım Gibi" adlı programın hazırlayarak düzenli olarak sunmuştur. Daha sonra "Söz Pazarı" ve TRT Haber kanalında "Yeni Şeyler Söylemek Lazım" isimli programları yapmıştır. 2002 senesinde "Ben Ağlarsam Kıyamet Kopar" adlı albümünü piyasaya süren Uğur Işılak, TRT, ATV, 360TV gibi birçok ulusal kanalda kültür-sanat programları yapmıştır. Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim gibi isimlerin eserlerini derlemiştir ve bestelemiştir. Yaptığı kültürel çalışmalar sayesinde birçok ödül almıştır. 2012 senesinde Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerinden oluşan "Üstad" albümünü oluşturmuştur.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL