Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, yayınladığı mesajında, “Bugün, binlerce yıllık devlet geleneğimizin ve şanlı tarihimizin Anadolu topraklarında filizlenen son fidanı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. sene-i devriyesini kutlamanın büyük onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Bir asır önce Aziz Milletimiz, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle zor şartlar altında yedi düvele karşı tarihe altın harflerle yazılan destansı bir mücadele vererek bağımsızlık sevdasını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Bugün Cumhuriyetimiz, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür ve savunma sanayi alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle muasır medeniyetler seviyesine ulaşmıştır.

Ülkemizin gün geçtikçe güçlenen dış politikası ve geçmişten gelen kadim devlet tecrübesi ile bölgemizde ve dünyada önemli bir aktör oluşu, şer odaklarını rahatsız etmiş, mazlumların hâmisi cennet vatanımız kimi zaman hain saldırılara maruz kalmıştır.

Güçlenen savunma sanayimizin gözbebeği TUSAŞ’a hain terör örgütü tarafından geçen hafta yapılan saldırı da buna bir örnek teşkil etmektedir.

Bu vesileyle, hain saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bilinmelidir ki, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşı’nda ecdadımızın bize bıraktığı mücadele ruhunun yeniden canlandığı 15 Temmuz’daki gibi, milli birlik ve beraberlik içerisinde, hiç kimseye boyun eğmeyecek, vatanımıza, bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Karaman Öğretmen Akademisi açıldı Karaman Öğretmen Akademisi açıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizi daha da ileriye taşımak için daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz.

Bu duygularla, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden ve “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Rabbim Aziz milletimize bu topraklarda nice yüzyıllar boyu Cumhuriyet Bayramını kutlamayı nasip etsin. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: BÜLTEN