e-Okul kura ne zaman belli olacak? Çocuğumun öğretmenini nasıl öğrenirim? Çocuğumu nakille başka okula alıp sonra eski okula dönebilir miyim? İstediğim öğretmeni seçebiliyor muyum? sorularının cevabını haberimizde bulabileceksiniz. 

2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde 1. Ve 5. Sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak olup bu yeni düzenlemeyle velilerin, çocukları için öğretmen veya sınıf seçimi yapmasının da önü kapatılmış olacak.

Eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde görüp incelemelerde bulunmak üzere Karaman’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı okul idarecileriyle bir araya geldiği toplantıda 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde ilk kez uygulanmaya başlayacak sistem hakkında okul idarecilerine bilgiler verdi.

Veliler Artik Ogretmen Secemeyecek1

Sadece velilerin değil okul idarecilerinin de merakla beklediği uygulamalar hakkında bilgiler veren Savaşçı salondaki katılımcılara sınıf veya öğretmen seçiminin önüne geçilmesi adına alınan önlemlerin neler olduğunu örnekleriyle anlattı.

Eski bir okul idarecisi olduğunu anlatan Savaşçı öğretmeni beğenmeyen bir velinin çocuğunu başka bir okulda istediği öğretmene nakille götürmek istemesi halinde o çocuğun gittiği okulda nakil kurasına gireceğini söyledi. “Öğretmeni beğenmedim nakille başka okula giderim oradan eski okulda istediğim öğretmene çocuğumun kaydını yaptırırım” diyen velilerin önüne geçmek adına nakille başka okula giden bir öğrenci aynı okula geldiğinde, yine aynı sınıfa sistem tarafından atanacak.

Sistemi eğitimde fırsat eşitliğini de sağlayacak bir sistem olarak değerlendiren velilerin merak ettiği “Çocuğumun öğretmeni kim oldu?” sorusunun cevabı ise Ağustos ayının son haftasında netlik kazanmış olacak.

“Öğretmenlerin Şubeleri de Kura İle Belirlenecek”

İsim benzerliği, kız-erkek öğrenci dengesinin sağlanması, babası sağ veya ölü olan öğrencilerin oranı gibi birçok faktör dikkate alınarak belirlenecek şubelere öğretmenlerin ataması da sistem tarafından yapılacak. Ayrıca rehber öğretmenlerin şube değişimi nedeniyle verecek oldukları kararların da Bakanlık tarafından yakından takip edileceği ve gereksiz karar veren rehberlik öğretmenleri hakkında soruşturma başlatılacağı öğrenildi. 

2024-DGS sonuçları açıklandı 2024-DGS sonuçları açıklandı

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL