Kaza, öğle saatlerinde Karaman- Mersin karayolunun 20. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre S.B. idaresindeki 07 AFM 076 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole savruldu ve 5 çağ ağacını devirerek durabildi. Kazada araç sürücüsü S.B. ve araçta yolcu olarak bulunan E.Y., E.Y., H.B., H.B. yaralandı. O esnada kazayı gören sürücüler hemen yardıma koşarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan yaralılar ekiplerce sıkıştıkları yerden çıkarılarak ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

“Camı kırarak yaralılara yardım ettik”

Kazayı gören ve yardıma koşan Emrullah Lale, “Yoldan geçerken çamların arasında bir araba gördük. Arkadaşıma gel bir bakalım dedim ve içinde insanları gördük. Hemen camı kırarak yaralılara yardım ettik” dedi.

“Zor bela aracı gördük”

Kazayı gören ve yardıma koşan tır sürücüsü, “Ağaçların arasında zor bela aracı gördük. Camı kırdık baktık içinde 5 kişi var. Teker teker çıkarmaya çalıştık. O sırada ambulans ve itfaiye ekipleri yetişti. Allah muhafaza, Allah korumuş” diye konuştu.

Öte yandan araçtakilerin Mersin’den Konya’ya gitmek için yola çıktıkları öğrenildi. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL