Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu'nun atanması sonrası birçok kişi yeni sağlık bakanı Kemal Memişoğlu kimdir ? sorusunu internette aratmaya başladı.

Yeni Saglik Bakani Kemal Memisoglu Kimdir1

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Kimdir?

Tapuda miras paylaşımı için yeni dönem! O şartlarda zorunluluk kalktı Tapuda miras paylaşımı için yeni dönem! O şartlarda zorunluluk kalktı

Yeni sağlık bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Rize kökenli olduğu bilinmektedir. 1966 yılında Trabzon’da doğan Memişoğlu tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamış ve 1990 yılında mezun olmuştur. 1995 senesinde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi uzmanı unvanını almıştır.

Kariyerine 1996 senesinde SSK Konya Ereğli Hastanesi’nde başladı ve ardından PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışmıştır. 1999-2000 seneleri arasında Miami Üniversitesi'nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde görev alan Memişoğlu 2000-2002 seneleri arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Başasistan olarak çalışmıştır.

2008 senesinde  PTT Hastanesi’nde Başhekim olarak görev yaptığı esnada Genel Cerrahi Doçenti unvanını alan Memişoğlu 2009 senesinde Sağlık Yönetimi alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekimlik yapmıştır.

Kasım 2012 senesinde İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği'nde Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atanmış, 2014 senesinde ise Genel Sekreter olmuştur. 2016 senesinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Genel Cerrahi Profesörü olarak görev yapmıştır.

Ekim 2016'dan itibaren İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak çalışmış olan Memişoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL