İki Bakanlık arasında imzalanan protokol, 1. sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik uyum sürecini desteklemeyi ve kaygıları azaltmayı amaçlıyor. Protokolü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzaladı. İmza töreninde konuşan Bakan Göktaş, bu ortak çalışmanın önemine değinerek, önceki iş birliği protokollerine ve ortak projelere dikkat çekti.

"Okullaşma Oranını Artırmayı Hedefliyoruz"

Bakan Göktaş, bu projede yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Proje ile hem çocukları okula yeni başlayan ailelerimize destek olmayı hem de okullaşma oranını artırmayı amaçlıyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, iki Bakanlık arasındaki ilişkilerin her zaman iyi olması gerektiğini belirterek, Bakan Göktaş’a iş birliği katkılarından dolayı teşekkür etti.

KPSS'ye geç kaldılar içeri alınmadılar KPSS'ye geç kaldılar içeri alınmadılar

"Farkındalık Oluşturmak İstiyoruz"

Bakan Tekin, ailelerin eğitim süreçlerine daha aktif katılımını hedeflediklerini belirterek, "Ailelerin kendilerini çocuklarının eğitim öğretim süreçlerinin bir parçası olarak görmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda farklı etkinlikler planlamayı düşünüyoruz ve bunu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapma arzusundayız" dedi. Tekin, eğitim sürecinde ailenin çocuklar üzerindeki etkisinin büyük olduğunu vurguladı.

Yeni Eğitim Döneminde Etkinlikler ve Destekler

İmzalanan protokol kapsamında, yeni eğitim öğretim döneminin başlangıç haftasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler şunları içerecek:

  • İlkokula yeni başlayan öğrencilerin okul ortamına alışmalarını ve kaygılarını azaltmalarını sağlayacak oyunlar ve etkileşimli etkinlikler.
  • Aile ilişkilerini güçlendirme ve velilerin okul ile ilişkilerini artırma faaliyetleri.
  • Ailelerin öğretmenlerle tanışma ve iletişim kurma fırsatları.
  • Farklı kültürlerden gelen öğrencilerin ve ailelerinin kaynaşmasını sağlama.
  • Velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik sağlama.

Protokol çerçevesinde, ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve velileri ile kortej yürüyüşü düzenlenecek. Ayrıca, "Bizi Anla’tır" konseptli tır faaliyete geçecek ve tırda film gösterimleri yapılacak. Öğrencilerin oryantasyonuna yönelik okul içi çalışmalar gerçekleştirilecek. Ayrıca, ailelere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seansları düzenlenecek.

Kaynak: İHA