Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Çukur Köyü'nde düzenlenen Antep fıstığı hasadına katıldığını duyurdu. Bayram, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizde Gaziantep başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetiştirilen Antep fıstığının, son yıllarda Karaman'ın Çukur Köyü ve çevresindeki köylerde üretiminin hızla artığı gözlemleniyor. Üreticilerimiz, fıstık ağaçlarına çıkarak kızarmış fıstıkları topluyor. Yaklaşık 100 ton civarında Antep fıstığı hasat edilmesi bekleniyor. Bu hasadın köylülere ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağı öngörülüyor ve Eylül ayı ortasına kadar devam etmesi bekleniyor."

Bayram, ilde özellikle sınırlı ve engebeli tarım arazilerine sahip köylerde Ziraat Odası ve Tarım Orman İl Müdürlüğü tarafından çiftçilerin gelir seviyelerini artırmak için çeşitli projelerin yürütüldüğünü belirtti. Bu projelerden birinin de Antep fıstığı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Bayram, "Bu proje ekonomik ve kültürel öneme sahip olan bu ürünün gelecekteki veriminde artış sağlayacak ve bölge ekonomisine büyük bir kazanç getirecektir" dedi.

Son olarak, Bayram Çukur Köyü'nün muhtarı Yusuf Şimşek ve üreticilere teşekkür ederek, tüm çiftçilere bereketli mahsüller diledi.

Erasmus projesine çağrı: yaş sınırı yok Erasmus projesine çağrı: yaş sınırı yok

Yeşil Altın Hasadı Karaman'da Başladı1

Kaynak: HATİCE KARACA