Netanyahu'nun Evi İHA saldırısında hedef alındı! ABD'den Yahya Sinwar İddiası: Evi hasar aldı Netanyahu'nun Evi İHA saldırısında hedef alındı! ABD'den Yahya Sinwar İddiası: Evi hasar aldı

İnci Taneleri dizisiyle gündeme gelen Yılmaz Erdoğan üniversite mezunu mu ? sorusunu birçok kişi merak ediyor.

Yılmaz Erdoğan Kimdir ?

Yılmaz Erdoğan, 5 Kasım 1968'de  Hakkari'de dünyaya geldi. Erdoğan, “Olacak O kadar” ve “Umut Taksi” gibi popüler dizilerin senaristi olmanın yanı sıra en çok izlenen Türk filmi olan “Vizontele”nin senaristi, yönetmeni ve oyuncu kadrosundan biri olarak tanınmaktadır.

Önemli projelere imza atan Erdoğan, birçok ödül kazanmıştır. Ankara Aydınlıkevler’de geçen çocukluğunun ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini yarıda bırakarak Ferhan Şensoy'un “Nöbetçi Tiyatro” kadrosuna katıldı.

1988 yılında “Güldüşünürü Tiyatrosu”nu kuran Erdoğan, kendi yazıp yönettiği “Kanuni Sultan Süleyman ve Rambo” adlı oyunu sahneye koydu. Erdoğan, Levent Kırca Tiyatrosu'nda “Gereği Düşünüldü” oyununu, “Olacak O Kadar” adlı televizyon dizisinin senaryosunu, Yasemin Yalçın Tiyatrosu'nda ise “Kadınlık Bizde Kalsın” ve “Haşlama Taşlama” oyunlarını kaleme aldı. Ayrıca, “Umut Taksi” dizisinin senaristliğini yaparak dizide rol aldı.

1994 senesinde Necati Akpınar ile Beşiktaş Kültür Merkezi Oyuncuları’nı kurarak birden fazla başarılı oyun sergiledi. “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?“, “Otogargara“, “Cebimde Kelimeler“, “Bana Bir Şeyhler Oluyor”, “Haybeden Gerçeküstü Aşk” gibi oyunlar büyük ilgi gördü.

Yilmaz Erdogan Universite Mezunu Mu Yilmaz Erdogan Kimdir1

Sinemaya olan geçişini “Vizontele” filmiyle gerçekleştiren Erdoğan, bu filmde senarist, yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı. 2000 yılında vizyona giren Vizontele, Türkiye’de en çok izlenen sinema filmi oldu. Devam filmi olan “Vizontele Tuuba”da da aynı görevleri üstlenen Erdoğan, 2003 tarihli bu filmle de büyük bir başarı elde etti. 2005 yılında yazdığı ve yönettiği “Organize İşler” filmi de büyük ilgi gördü.

Erdoğan'ın sanat kariyerinde, “Kayıp Kentin Yakışıklısı” adlı şiir kaseti, “Kayıp Kentin Yakışıklısı”, “Anladım” adlı şiir kitapları, “Hüzünbaz Sevişmeler” adlı bir öykü kitabı, “Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar” ve “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı eserleri de yer almaktadır.

Erdoğan, yönetmenliğini yaptığı ve başrolde Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı “Kelebeğin Rüyası” filmi ile de dikkat çekti.

Ayrıca, Erdoğan, 2013 yılında Ak Parti Hükümeti tarafından barış sürecini yönetecek olan Akil İnsanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden seçilen 63 kişilik bir ekip içinde yer aldı.

Yılmaz Erdoğan, 1993-1998 yılları arasında Sanem Oktar ile evliydi ve bu evlilikten 1996 yılında Berfin adında bir kız çocuğu dünyaya geldi. 2006 yılından itibaren Türk sinema ve dizi oyuncusu Belçim Erdoğan ile evli olan sanatçının bu evlilikten 2010 yılında Rodin adında bir erkek çocuğu oldu.

 

Yılmaz Erdoğan Üniversite Mezunu mu ?

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini yarıda bırakan Yılmaz Erdoğan ilk ve ortaokulu Hakkari'de tamamladıktan sonra Ankara Aydınlıkevler Lisesi’ni okudu.

Yilmaz Erdogan Universite Mezunu Mu Yilmaz Erdogan Kimdir2

Yılmaz Erdoğan Eserleri Nelerdir ?

Yılmaz Erdoğan'ın yönetmenlik kariyeri şu filmleri içermektedir: "Ekşi Elmalar" (2016), "Kelebeğin Rüyası" (2013), "Organize İşler" (2005), "Vizontele Tuuba" (2002) ve "Vizontele" (2001). Ayrıca oyunculuğunu ve yeteneğini sergilediği sinema filmleri arasında "Ekşi Elmalar" (2016), "Bana Masal Anlatma" (2015), "8 Saniye" (2015), "The Water Diviner" (2014), "Pek Yakında" (2014), "Kelebeğin Rüyası" (2013), "Gergedan Mevsimi" (2012), "Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde" (2011), "Çok Filim Hareketler Bunlar" (2010), "Neşeli Hayat" (2006), "Organize İşler" (2006), "Vizontele Tuuba" (2004), "Vizontele" (2001) ve "Siyabend-ü Xece" (1991) bulunmaktadır. Tiyatro alanındaki çalışmaları arasında "Çok Güzel Hareketler Bunlar" (2008), "Haybeden Gerçeküstü Aşk" (2004), "Bana Bir Şeyhler Oluyor" (2003), "Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü" (2000), "Cebimde Kelimeler" (1995), "Otogargara" (1995), "Umut Taksi" (1993) yer almaktadır.

Yazar olarak film projelerine ek olarak, "Feriştah'ın Fentezileri" (Bir Demet Tiyatro Dizisi Diyalogları), "Cebimdeki Kelimeler" (Oyun), "Otogargara" (Oyun), "Hijyenik Aşklar" (Kısa güldürü hikâyeleri), "Anladım" (Şiir), "Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar" (Diyaloglar - Sonradan Haybeden Gerçeküstü Aşk adıyla oyunlaştırılmıştır.), "Hüzünbaz Sevişmeler" (Deneme), "Kadınlık Bizde Kalsın" (Oyun), "Kayıp Kentin Yakışıklısı" (Şiir) ve "Laz Bakkal ile Tombalak" (Bir Demet Tiyatro Dizisi Diyalogları) gibi yayımlanmış kitapları bulunmaktadır.

Erdoğan aynı zamanda TV dizilerinde de rol almış ve "Bir Demet Tiyatro" (2006), "Ölümsüz Aşk" (2003), "Haşlama Taşlama" (2000), "Yaseminname" (1994), "Bir Demet Tiyatro" (1993), "Umut Taksi" (1993) ve "Olacak o Kadar" gibi projelerde yer almıştır.

Kaynak: Hatice Karaca