Arama motorlarında birçok kişi tarafından Yılmaz Özdil ile ilgili olarak Yılmaz Özdil Kimdir Kökeni? sorusunun cevabı araştırılıyor.

Yılmaz Özdil Kimdir Kökeni?

Girit göçmeni bir anne ile Aksaraylı bir babanın çocuğu olarak 1965 yılında İzmir'de doğan Yılmaz Özdil, çocukluk ve gençlik yıllarını İzmir'de geçirdi. Eğitim hayatında İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazetecilik kariyerine Yeni Asır gazetesinde muhabir olarak adım attı.

Yine aşiret düğünü, yine geline 3 kilo altın, damada 4 milyon TL takıldı Yine aşiret düğünü, yine geline 3 kilo altın, damada 4 milyon TL takıldı

1994 yılında Milliyet gazetesine transfer olan Özdil, burada Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. Bir yıl sonra Sabah gazetesine geçti ve yine Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. 1999 yılında Fatih Çekirge'nin genel yayın yönetmenliğinde kurulan Star gazetesinin kuruluşunda yer aldı. Star gazetesinden yollarını ayırdıktan sonra tekrar Sabah gazetesine başladı ve ATV Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevine geçti.

Yilmaz Ozdil Kimdir Kokeni1

ATV ve Sabah'ın TMSF’ye devredilmesinin ardından Hürriyet gazetesine geçen Özdil, 2008 yılında Uğur Dündar'ın sunduğu Star TV Ana Haber bülteninin yayın yönetmenliğini yaptı ve Hürriyet gazetesinin üçüncü sayfasında yazılar yazdı. 15 Ağustos 2014'te Hürriyet'ten istifa eden Özdil, 10 Ekim 2014'ten itibaren Sözcü gazetesinde yazmaya başladı. 26 Ekim 2022'de Sözcü TV Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi ancak 7 Mart 2023'te bu görevden ayrılma kararı aldı.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL