Ünlü Tenisçi İçin Yolun Sonu... Rafael Nadal Tenisi Bıraktı mı? Ünlü Tenisçi İçin Yolun Sonu... Rafael Nadal Tenisi Bıraktı mı?
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün (KYGM) her yıl düzenlediği spor turnuvaları, yeni dönemde YURTLİG adıyla lig formatında gerçekleştirilecek.
GSB Yurtlarında barınan öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak, sporu bir yaşam tarzı hâline getirmelerini sağlamak, dostluk ve kardeşlik ruhuyla yarışmanın önemini vurgulayarak yeni arkadaşlar edinmelerine yardımcı olmak amacıyla otuz sekiz ayrı spor dalında yurtlar arası spor etkinlikleri (YURTLİG) düzenlenecek.
YURTLİG’e yurtlarda açılacak spor kurslarında eğitim gören öğrenciler katılabilecek. 15 Ekim'de başlayacak spor kursları, uzman eğitmenler tarafından verilecek.
Ücretsiz olarak gençlerin hizmetine sunulan spor kursları için başvurular yurtlarda kalan öğrencilere gönderilen link üzerinden alınmaya başlandı.
Geçtiğimiz yıl 111 bin 559 öğrencinin katıldığı kurslara bu yıl 200 bin öğrencinin başvurması bekleniyor.  
YURTLİG etapları, kurslara katılan öğrencilerden oluşan il/ilçe karmaları, bölge elemeleri ve Türkiye şampiyonasından oluşacak.

Kaynak: Mehmet Akif ORHAN