Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ açıklamasında , "Ermenek maden faciasının yıldönümünde, 18 madencimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Onların acısı hâlâ yüreklerimizde. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için iş güvenliğinin en üst düzeye çıkarılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve madencilerimizin hak ettikleri değeri görmesi en büyük temennimizdir.

28 Ekim 2014’te Ermenek ilçemizde yaşanan bu acı olay, bize madencilerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve iş güvenliğinin önemini bir kez daha hatırlatıyor. O gün kaybettiğimiz işçilerimizin aziz hatırasını yaşatmak için onların yaşadığı zorlukları anlamak, madencilik sektöründe gerekli düzenlemeleri hayata geçirmek ve güvenli çalışma koşullarını sağlamak bizlerin sorumluluğudur."

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni başhekimi Prof. Dr. Ercan Erdoğan kimdir? Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni başhekimi Prof. Dr. Ercan Erdoğan kimdir?

Yusuf Bastug 18 Madencimizi Saygi Ve Rahmetle Aniyoruz1

"Madencilik gibi ağır ve tehlikeli işlerde çalışan emekçilerimizin daha iyi şartlarda, güvenli bir şekilde çalışabilmeleri için iş güvenliği denetimlerinin artırılması, çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve işçi haklarının korunması gereklidir. Madenlerdeki teknik altyapının yenilenmesi ve en son teknolojilerin kullanılması, iş kazalarının önüne geçmek adına atılacak en önemli adımlardandır.

Bugün, Ermenek’te kaybettiğimiz tüm madencilerimizi rahmetle anarken; çalışma hayatının her alanında, özellikle de yüksek risk barındıran iş kollarında iş güvenliğine dair gereken tüm önlemlerin alınmasını diliyoruz. Madencilerimizin emeği ve alın teri her türlü takdirin üzerindedir, onlara daha sağlıklı ve güvenli bir gelecek sunmak ise bizim en büyük görevimizdir." ifadelerine yer verdi.

Yusuf Bastug 18 Madencimizi Saygi Ve Rahmetle Aniyoruz2

Kaynak: BÜLTEN