Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Dünya Barış Günü, tüm dünya halklarının barış, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde birlik ve beraberlik içinde yaşama arzusunu dile getirdiği anlamlı bir gündür. Bu özel gün, insanlığın geçmişte yaşadığı acı tecrübelerden ders çıkararak, savaşların ve çatışmaların olmadığı bir dünya için hep birlikte çalışma zorunluluğunu hatırlatmaktadır.

Karaman FK 3 puan alacakken 1 puan aldı Karaman FK 3 puan alacakken 1 puan aldı

Maalesef, günümüzde de birçok coğrafyada savaşların, şiddetin ve çatışmaların devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Oysa ki barış, insan olmanın en temel haklarından biridir ve dünya üzerindeki herkesin huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği bir ortam sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Barışın teminatı, adalet, eşitlik ve hoşgörüdür. Bu değerlerin hayat bulduğu bir dünyada, kalıcı barış mümkün olacaktır.

Bizler, bir kez daha tüm insanlığı barışa ve kardeşliğe davet ederek, şiddetin, nefretin ve savaşın olmadığı bir dünya için hep birlikte el ele verelim. Unutmayalım ki barış, sadece savaşsız bir dünya demek değildir; aynı zamanda insanların birbirine saygı ve sevgiyle yaklaştığı, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği bir yaşam biçimidir.

Bu vesile ile 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, tüm insanlık için barışın, sevginin ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünya diliyorum. Savaşların yerini barışa, nefretin yerini sevgiye bırakacağı, tüm insanlığın el ele verip daha güzel bir gelecek inşa edeceği günlerin umuduyla." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: BÜLTEN