Amerika’da yaşamak ve çalışmak isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında yer alan ve arama motorlarında sıkça aranan sorular arasında "Green Card Nedir? Green Card Kimler Alabilir? Green Card Şartları Nelerdir?" bulunuyor. İşte detaylar.

Green Card, ABD'de ömür boyu yaşama ve çalışma izni sağlayan bir uygulamadır. Green Card sahipleri, Amerikan vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olur ve ABD'de kalıcı olarak yaşayabilir, iş kurabilir ve devlet memuru olabilirler. Ayrıca, ABD'ye yerleştikten sonra 5 yıl içinde tam vatandaşlık başvurusu yapabilirler.

CZN Burak 'Yürüyen Adam' Lakaplı Fenomenin Taziyesinde CZN Burak 'Yürüyen Adam' Lakaplı Fenomenin Taziyesinde

Green Card Kimler Alabilir Green Card Nedir1 (1)

Başvuru için bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar arasında lise mezunu olma, son 5 yılda en az 2 yıl uzmanlık gerektiren bir işte çalışma, yalnızca bir kez başvuru yapma hakkı ve başvurunun www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılması bulunmaktadır. Başvuruda kişisel bilgilerin yanı sıra varsa eş ve çocukların bilgileri de sunulmalıdır. Türkiye, Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasındadır.

Green Card başvuruları, dvprogram.state.gov adresinden alınacak. Başvuru sonuçları ise 4 Mayıs 2024'te açıklanacak. Başvuru sonrasında verilen numaranın saklanması önemlidir.

Green Card başvurusu ücretsizdir, ancak İngilizce bilgisine sahip olmayanlar aracı kurumlardan yardım alarak başvuru sürecini daha etkin yönetebilirler. Ancak, Green Card çekilişini kazananlar, Amerika'ya gitmek için bazı masrafları karşılamak zorunda kalabilirler.

Green Card Kimler Alabilir Green Card Nedir1 (2)

Green Card Kimler Alabilir?

Green Card başvurusu için en az lise mezunu olma veya son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı kanıtlama şartı bulunmaktadır. Başvuru yapabilmek için kişinin 18 yaşının üstünde olması gerekmektedir. Başvuruların resmi web sitesi üzerinden yapılması zorunludur.