Eski Trabzonspor Başkanı ve eski Spor Bakanı olan Mehmet Ali Yılmaz'ın kim olduğu, sosyal medyada birçok futbolsever tarafından merak ediliyor. Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat haberinin duyulmasının ardından hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşında, neden nerede öldü? sorusunun detaylarını haberimizde…

Mehmet Ali Yılmaz Kimdir?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948'de Of'ta doğmuş ve İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini tamamlamıştır. Kariyerinde Antalya'da Zigana Tatil Köyü, Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş. gibi kuruluşlarda yöneticilik yapmıştır. Ayrıca Trabzonspor Kulübü Başkanlığı, Trabzon Milletvekilliği ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı gibi önemli görevler üstlenmiştir.

Mehmet Ali Yilmaz Nerede Neden Oldu1

Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerlik kazandırmış ve futbolda havuz sistemini düzenlemiştir. Ayrıca Trabzonspor'a tesis kazandırmıştır. Medya sektöründe de etkinlik göstermiş olup, TVem kanalı ve Zigana TV gibi yayın kuruluşlarını yönetmiştir.

Green Card Başvuru Sonuçları Sorgulama 2024 Green Card Başvuru Sonuçları Sorgulama 2024

Eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın Ailesi, Yılmaz'ın vefatına ilişkin yaptığı açıklamada, "En değerli varlığımız, aile büyüğümüz, sevgili babamız, canımız, Tek-Art Holding Yönetim Kurulu başkanımız, eski Devlet Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı bugün Beşiktaş'taki evinde ailesinin yanında dinlendiği odasında saat 13.00 sıralarında geçirdiği kalp krizi sonucu maalesef kaybettik." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Yilmaz Nerede Neden Oldu2

Mehmet Ali Yılmaz Nerede Neden Öldü?

Mehmet Ali Yılmaz, Beşiktaş'taki evinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Cenazesi 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedilecektir.