Türkiye’de sıcaklıkların artışı ile birlikte yılanlar kendini göstermeye başladı. Kamp tutkunları gezginler ve doğa ile bir bütün olmaya hazırlanan kullanıcılar yılanlar hakkında araştırma yapmaya başladı. Arama motorlarında en sık aratılan konuların başında da yılan görünce ne yapmam lazım? soruna cevap aranıyor. Yılan görünce ne yapmam lazım? sorunun detayları haberimizde...

Çoğu zaman yeşillik ve ormanlık bir alan gördüğümüzde burada kesin yılan vardır düşüncesi aklımızda yer eder. Ancak yılanların orda asıl bulunma amacının yeşilliklerde saklanmak veya yeşillik ortamlarda bulunmayı sevdiklerinden değildir. Bu durumun nedeni bulunduğunuz bölgede çok fazla fare, kurbağa, av hayvanlarının fazla olmasıdır.

Yilan Gorunce Ne Yapmam Lazim1 (1)

Yılanlar, bahçe işleriyle uğraşanlar için gerçekten sıkıntılı olabilir. Eğer çevrenizde fazla yılan varsa ve onlardan kurtulmanız gerekiyorsa, doğal yöntemlerle onları uzaklaştırabilirsiniz.

Doğal Yöntemler:

Nohut Yöntemi: Bahçenizde yılanlarla başa çıkamıyorsanız, nohut ekmeyi deneyebilirsiniz. Nohutun tuzlu yaprakları, yılanları uzak tutar.

Sarımsak Yöntemi: Yılanları uzaklaştırmanın başka bir yolu sarımsak kullanmaktır. Birkaç diş sarımsağı yılanların geçtiği yerlere yerleştirirseniz, o bölgeden uzak duracaklardır.

Kirpi Yöntemi: Bahçenize veya yılanları uzaklaştırmak istediğiniz alana kirpi salabilirsiniz.

Kimyasal Yöntemler:

Kükürt ve Kireç: Yılanlar, keskin kokulardan hoşlanmazlar. Bu yüzden bulundukları yerlere kükürt ve kireç serpmek, onları uzaklaştıracaktır.

BİK Analitik Tescillendi BİK Analitik Tescillendi

Naftalin: Yılanları uzaklaştırmak için naftalin kullanmak da etkili bir yöntemdir.

Yeşillik ve ormanlık alanlarda yılan bulunması, genellikle bu ortamlarda avlarının bol olmasından kaynaklanır. Ancak, yılanlar yeşilliklerde saklanmaktan ziyade, avlarını bulabilmek için bu alanlara yaklaşırlar.

Yilan Gorunce Ne Yapmam Lazim1 (2)

Yılan Görünce Ne Yapmam Lazım?

Yılanlar genel anlamda sıkıştıklarında, yakalanmaya çalışıldıklarında veya üzerlerine basıldıklarında saldırgan olabilirler, ancak tehlike hissetmedikleri durumlarda hiçbir zaman saldırgan davranışlar sergilemezler. Bu nedenle, uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, yılanlarla karşılaşıldığında, onları rahatsız etmeden yolunuzu değiştirmeniz yeterlidir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel