BP’nin Türkiye'deki Akaryakıt İstasyonları Petrol Ofisi'ne Devredildi. BP neden çekildi? BP İstasyon İsimleri ne olacak? Cevaplar ve daha fazlası haberimizde.

Sağlıkta yeni kriz kapıda: Aile Hekimleri o tarihlerde iş bırakacak! Sağlıkta yeni kriz kapıda: Aile Hekimleri o tarihlerde iş bırakacak!

111 Yıllık BP, Türkiye Pazarından Çekildi

BP, Türkiye'deki faaliyetlerine 112 yılın ardından son verdi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında duyurulan anlaşma ile BP’nin Türkiye'deki 770 akaryakıt istasyonu ve terminal operasyonları Petrol Ofisi'ne devredildi. Bu hafta itibarıyla devir işlemleri tamamlandı ve BP Türkiye, ülkedeki tüm akaryakıt operasyonlarını sonlandırmış oldu.

111 Yillik Bp Turkiye Pazarindan Cekildi2

İstasyon İsimleri Değişiyor

Anlaşmanın bir parçası olarak, BP markalı akaryakıt istasyonlarının tabelaları kısa süre içinde Petrol Ofisi ismiyle yenilenecek. BP Türkiye’nin ülkedeki tüm akaryakıt ve terminal faaliyetlerinin yönetimini devralan Petrol Ofisi, aynı zamanda BP Turkey Refining Limited ve BP Petrolleri AŞ hisselerini ve Çekisan, ATAŞ, Ambarlı gibi ortak girişimlerdeki payları da bünyesine kattı.

111 Yillik Bp Turkiye Pazarindan Cekildi3

“Yeni Yüzyıla Büyük Bir Adımla Girdik”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, sektör için örnek teşkil edecek bu stratejik anlaşmayı gerçekleştirmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz,” dedi.

111 Yillik Bp Turkiye Pazarindan Cekildi1

BP Neden Çekildi?

BP'nin Türkiye'deki operasyonlarını devretme kararı, şirketin küresel iş stratejilerine uygun bir adım olarak değerlendirildi. Bu satışın, Türkiye’nin enerji sektöründeki uzun vadeli büyüme hedefleri ve dönüşüm planlarına katkı sağlayacak bir gelişme olduğu vurgulandı.

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI