15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2017 yılında resmi tatil olarak ilan edildi. Bu özel gün, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından, şehitleri anmak ve milletin birliğini vurgulamak amacıyla her yıl kutlanıyor. 15 Temmuz Pazartesi günü resmi tatil olduğundan, bankalar, noterler ve kargolar kapalı olacak. Bankalar, Borsa İstanbul ile bağlantılı çalıştığı için Borsa İstanbul'un kapalı olduğu 15 Temmuz Pazartesi günü hizmet veremeyecek. EFT gibi işlemler ise bu tarihte belirli limitlerle yapılabilecek.

15-temmuz-resmi-tatil-mi-bankalar-noterler-ve-kargolar-acik-olacak-mi

Resmi tatil günlerinde noterler ve kargo şirketleri de hizmet vermiyor. Bu nedenle, 15 Temmuz Pazartesi günü noterler ve kargo şubeleri kapalı olacak. Okullar, üniversiteler, eczaneler (nöbetçi eczaneler hariç), dövizciler, kuyumcular, sağlık ocakları ve Aile Sağlığı Merkezleri de bu tarihte kapalı olacak. Ancak, hastanelerin acil servisleri 7-24 hizmet vermeye devam edecek.

15-temmuz-resmi-tatil-mi-bankalar-noterler-ve-kargolar-acik-olacak-mi1

Aydın’da en çok ne yetişir? Aydın’da en çok ne yetişir?

15 Temmuz 2024 Pazartesi günü, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü resmi tatili dolayısıyla birçok kurum ve kuruluş kapalı olacak. Resmi tatil günlerinde acil ihtiyaçlar için nöbetçi eczaneler ve hastanelerin acil servisleri hizmet vermeye devam edecek. Bu nedenle, 15 Temmuz'da yapılacak işlemleriniz için alternatif tarihler planlamayı unutmayın.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL