Gökyüzünde birbirinden güzel karelerin yakalandığı Beyağaç-Topuklu Yaylası Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Türkiye’nin en karanlık noktalarından olan bölgeyi “Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı” statüsüne bir adım daha yaklaştırdı.

1700 Rakımlı Yaylada Eşsiz Kareler Yakaladılar2

Denizli’de Beyağaç Belediyesi öncülüğünde Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), ADM Elektrik Dağıtım ve Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği'nin iş birliğinde Gök Bilimci Prof. Dr. Ethem Derman'ın adını düzenlenen Beyağaç-Topuklu Yaylası Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği binlerce gökyüzü meraklılarını 4’üncü kez bir araya getirdi.

Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı

1700 Rakımlı Yaylada Eşsiz Kareler Yakaladılar1

Bin 700 rakıma sahip Türkiye’nin en karanlık noktalarından olan Topuklu Yaylası'nda gerçekleştirilen etkinliğe yurt genelinde yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Önceki yıllara oranla katılım sayılarında ciddi artış gözlemlenen şenlikte gökyüzü meraklıları için unutulmaz anlar yaşandı. Astrofotoğrafçılık uzmanları gökyüzünde birbirinden özel kareleri yakalarken, misafirlere ise gökyüzünü anlatıldı.

Kaynak: İHA