Ek tercihler başladı: “Başarı şartı devam ediyor” Ek tercihler başladı: “Başarı şartı devam ediyor”

Memur olmak isteyen adaylar, uzun bir bekleyişin ardından gözlerini ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfasına çevirdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruyla birlikte sınava katılan adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin resmi sonuç sorgulama ekranı üzerinden kontrol edebilecek. İşte 2024 KPSS lisans sonuçlarına dair detaylar...

2024 KPSS Lisans Sınavı Sonuçları Erişime Açıldı

14 Temmuz 2024 tarihinde yapılan KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları, 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen KPSS Alan Bilgisi oturumları ve 4 Ağustos 2024 tarihinde uygulanan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavlarının sonuçları açıklandı. ÖSYM, sınav sonuçlarının değerlendirme sürecini tamamladı ve adaylar sonuçlarını resmi sonuç sayfasından görüntüleyebilecek.

Soruların değerlendirilmesi sürecinde, 14 Temmuz 2024’te yapılan Genel Yetenek Testi Temel Soru Kitapçığı'nda yer alan 42 numaralı sorunun iptaline, Genel Kültür Testi'ndeki 13 numaralı sorunun doğru yanıtının “A”dan “C” olarak düzeltilmesine karar verilmiştir. Ayrıca, 4 Ağustos 2024'te gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) Kimya/Kimya Teknolojisi Alanı'ndaki 30 numaralı sorunun doğru cevabının “B” yerine “D” olarak düzeltilmesiyle değerlendirme süreci tamamlanmıştır.

KPSS Lisans Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Sınav sonuçlarına 23 Ağustos 2024 tarihinden itibaren saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin resmi internet adresi olan https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile erişim sağlanabilir.

Kaynak: Haber Merkezi