Birçok kişi tarafından internet üzerinde Abdurrahim Albayrak’ın nasıl zengin olduğu araştırılıyor.

Abdurrahim Albayrak Nasıl Zengin Oldu?

Abdurrahim Albayrak, 1954 yılında Rize'de dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Rize'de tamamladı. Babası, 1968 yılında Almanya'ya çalışmaya gitti ve birkaç yıl sonra dönerek bir bakkal dükkanı açtı. Abdurrahim Albayrak, hem okula gidiyor hem de okul çıkışı ve tatil günlerinde babasının bakkal dükkanında çalışıyordu. Ayrıca briket atölyesinde briket kesiyor, simit ve kestane satıyordu. Sonrasında işlerinin bozulması üzerine babası 1972 senesinde tekrar Almanya'ya gitti ve bu kez oğlu Abdurrahim Albayrak'ı yanına aldı. Albayrak, Almanya'nın Frankfurt kentinde babasının yanında 16 ay inşaat işlerinde çalıştı. Hafta sonları ise badana ve tamirat işleri yapıyordu.

1974 yılında, askerliğini yapmak üzere Türkiye'ye dönen Abdurrahim Albayrak, Adana’da Jandarma Bölge Komutanı’nın şoförü olarak askerlik görevini tamamladı. Askerlik sonrasında, Almanya'da çalışarak biriktirdiği para ile bir minibüs satın alarak Rize'de minibüs şoförlüğüne başladı. Daha sonra İstanbul'a taşındı ve Habibler Köyü'ne yerleşerek Edirnekapı-Habibler hattında minibüs şoförlüğü yapmaya devam etti.

Uğur Işılak Kökeni Nereli ? Uğur Işılak Kökeni Nereli ?

Abdurrahim Albayrak Nasil Zengin Oldu1

Bir yıl sonra, kazandıklarıyla birlikte babasının Almanya'dan gönderdiği para ile beraber ikinci minibüsünü satın aldı. Daha sonra üçüncü ve dördüncü minibüslerini de satın aldı ve o hattaki en fazla minibüse sahip kişi olarak tanındı. 1977 yılında Altur'u kurarak iş hayatında önemli bir adım attı. 1978 yılında bir iş adamının teklifi üzerine fabrika servisi işine başladı ve bu alanda büyük bir başarı yakaladı. Şuanda, Altur olarak bilinen fitma Türkiye'nin en büyük servis taşımacılığı filolarından biridir ve  8 bin araç kapasitesi olan filosuyla 100 bin çalışana personel taşıma hizmeti vermektedir.

2000-2001 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliği yapan Abdurrahim Albayrak, bu dönemde televizyon ekranlarında dikkat çeken heyecanlı hareketleri ile tanındı. 25 Ekim 2014'te Galatasaray Lisesi'nde yapılan olağanüstü kongrede yeni başkan seçilen Duygun Yarsuvat'un ekibinde yer alarak futbol komitesi başkanlığı ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL