Akrabalardan Kimlere Zekat Verilir? Akrabalardan Kimler Zekat Alabilir? Detaylar haberimizde…

İDDEF, zekat ve fitre bağışlarını yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine  ulaştırıyor İhlas Haber Ajansı

Yılda en az bir kere verilmesi gereken ve dini inançlara göre kazanın belanın defi için verilen ve Müslümanların inanışına göre kötülüklerden koruduğu düşünülen zekat vermeyle alakalı sıkça merak edilen sorulardan olan Akrabalardan Kime Zekat Verilir? Akrabalardan Kimlere Zekat Verilir? Akrabalardan Kimler Zekat Alabilir? Detaylar haberimizde…

Aile destek ödemeleri 15 Ağustos'ta yatırılmaya başlanacak İhlas Haber  Ajansı
Akrabalardan Kime Zekat Verilir?
Müslüman dinine göre kazanın, belanın defi için verilen ve kimlere verilebileceği merak edilen zekat parası sizler için araştırdık. Araştırmalar sonucu elde ettiğimiz soruların cevabı ise akrabalar içerisinde kimlere verilebileceğiydi akrabalar içerisinde kişinin annesine, babasına, dedesine, çocuklarına, torunlarına ve eşine zekat veremeyeceği fakat,  kardeş, yeğen, amca, hala, teyze gibi akrabalara zekat verilebileceğini belirtildi. İnanışa göre zekatın yılda bir kez verilmesi gerektiği ve bu verilen zekatın şerden, kötülükten, kazadan, beladan koruduğuna inanılmaktadır.

ATM'den para çekenler gözlerine inanamadı

Sensodyne Macun Hangi Ülkenin? Sensodyne Macun Hangi Ülkenin?

Her yıl zekat parasının belli bir tutarı olmadığını ve gönülden geçen, imkanlar dahilinde herhangi bir çocuğu bile mutlu edecek tutar kadar verilmesi de söylenmiştir. Bu verilen zekatın manevi gücü olduğuna inanılmaktadır. İmkanlar dahilinde yapılan zekatın hayrı olduğuna ve çok dillendirilmesinin hoş olmadığına da inanılmaktadır. Kişi kendinin zekatı, annesi, babası, eşi ve çocuğunun zekatını da verebileceği de söylenmiştir. Ayrıca zengin olana, yani kurban kesebilen kişiye zekât verilemeyeceği ve anne, babaya, dedeye, büyükanneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire verilmeyeceği de söylenmiştir. Durumu iyi olmayan geline, kardeş, hala, amca, dayı, teyze gibi akrabaya, damada, kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa verilebileceği de araştırmalarımız sonucu elde ettiğimiz bilgiler içerisinde yer almaktadır..

Kaynak: HATİCE KARACA