İslam'ın şartlarından biri olan ve sosyal dayanışmayı ve yardımlaşmayı teşvik eden Zekat’ın  Hanefi mezhebinde nasıl  şartları olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Hanefi Mezhebine Göre Zekât Kimlere Verilir? Hanefi Mezhebi Nedir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında..

Zekat | İHH İnsani Yardım Vakfı

Hanefi Mezhebi Nedir?

Hanefi Mezhebi, Türkiye’de yaygın olarak görülen mezhepler arasında yer alıyor. Peki Hanefi Mezhebi Nedir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle. Hanefi mezhebi, İslam dininde bulunan 4 sünni mezheplerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hanefi mezhebinin kurucusu Ebu Hanife’dir. Hanefi mezhebi, başta Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan gibi Türkî ülkeler olmak üzere Balkanlar, Tacikistan, Afganistan, Suriye, Ürdün, Bangladeş ve Pakistan'da yaygındır. Hanefilik Mezhebinde Abdesti Bozan Şeyler Nelerdir? sorusunu da sizler için derledik.. Hanefilik mezhebinde abdesti bozan şeyler ise; Vücuttaki herhangi bir bölgede kanama olması, Gaz çıkarma ve Kişinin ağız dolusu kusması gibi durumlar.

İHH Yardım Ekipleri Yemen'de İhlas Haber Ajansı

Hanefi Mezhebine Göre Zekât Kimlere Verilir?

İslam'ın beş şartından biri olan zekât, artma, çoğalma, bereket ve temizlik anlamlarını taşıyor.  Bu zamana kadar sosyal dayanışmayı ve yardımlaşmayı teşvik eden Zekat, Hanefi Mezhebinde de aynı mı sorusunu birçok kişi araştırıyor. Peki Hanefi Mezhebine Göre Zekât Kimlere Verilir? Hanefi mezhebine göre; Bir kişi zekat verecekse servetinin %2,5'idir. Servet, nisap adı verilen bir eşik rakamdan daha az ise, o zaman zekat ödenmez. Nisaptan fazla olan bir servet varsa, zekat farz olur. Zekat almaya hak kazanabilmek için, alıcının fakir ve/veya muhtaç olması gerekir. Fakir ve yardıma muhtaç kişiler ön plana çıkıyor.

Narin olayında sıcak gelişme: 21 kişi gözaltına alındı Narin olayında sıcak gelişme: 21 kişi gözaltına alındı

Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 1 haftada 110 faaliyet  gerçekleştirdi İhlas Haber Ajansı

Kaynak: HATİCE KARACA