Birçok kişi büyük ülkelerde en çok hangi milletlerin yer aldığını merak edip araştırıyor. Peki Amerika Da En Çok Hangi Millet Var? işte merak edilen sorunun cevabı haberimizin detayında sizlerle..

2445372
Amerika’nın Özellikleri Nelerdir?
Amerika’nın nüfusu 2021 verilerine göre, 333.649.281 olarak kayıtlara geçmiştir. Amerika’nın yüzölçümüne baktığımızda ise 9.525.067 km2 alana sahip olurken bunun 9.147.593 km2 kara, 377.424 km2 ise su olarak ölçülmüştür. Kara bakımından dünyanın üçüncü büyük ülkesi olduğunu biliniyor. Resmi dilleri İngilizce’ dir. Amerika’nın başkenti Washington’dur. en büyük şehri ise New York olarak karşımıza çıkıyor. Para birimleri ise Amerikan dolarıdır. Amerika yüzölçümü büyüklüğü ve coğrafi çeşitliliği bakımından iklimi de çeşitlilik göstermektedir. Amerika Birleşik Devletleri 428 memeli, 784 kuş, 311 sürüngen, 295 amfibi ve 91.000 böcek türüne ev sahipliği yaptığı biliniyor.  Amerika’nın yönetim biçimine baktığımızda ise 50 eyaletten meydana gelen bir federal birlik olduğu karşımıza çıkıyor. Ulusal hükûmetin merkezi ise Washington’tur. 

Flag Of The United States ( Do S E C A Color Standard).Svg
Amerika’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?
2019 yılında Dünya'nın en çok ziyaret edilen 3. ülkesi olarak kayıtlara geçen Amerika Birleşik Devletleri’nde gezilecek yerlerin nereler olduğu merak konusu oldu. Amerika’da Gezilecek Yerler Nerelerdir? işte sorunun cevabı. Amerika’da gezilecek yerler; New York, Las Vegas, Washington, New Orleans, Zion Ulusal Parkı, Orlando, Miami ve Charleston gibi yerler turistlerin uğrak noktası oluyor.  

Aleviler Neden Namaz Kılmaz? Aleviler Neden Namaz Kılmaz?

Amerika Da En Cok Hangi Millet Var00
Amerika Da En Çok Hangi Millet Var?
Dünyanın üçüncü büyük kara alanına sahip Amerika, kalabalık bir nüfusa sahiptir.  Bu yüzden de birçok milletten insanı da bünyesinde barındırıyor. Peki Amerika Da En Çok Hangi Millet Var? sorusu ise merak edilip araştırılıyor. Amerika da en çok Alman kökenli millet yer alıyor. Almanya’nın yanı sıra ise Afrika Kökenliler de ikinci çoğunlukta yer alıyor. Amerika da Alman ve Afrika milletlerinin yanı sıra İtalyanlar ve İngilizlerde bulunuyor.

Kaynak: HATİCE KARACA