Müslümanlar için önemli bir ibadet olarak kabul edilen Aşure bu yıl ne zaman yapılacak sorusu kullanıcılar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Aşure günü ne zaman 2024 yılı şeklinde araştırma yapan kullanıcılar için detaylar haberimizde…

Asure Gunu Ne Zaman 20242

Aşure, Türkiye ve Balkanlar'daki Müslümanlar arasında Muharrem ayında yapılan bir tatlıdır. Geleneksel olarak,  aşurenin ortaya çıkışı Nuh Peygamber'in Büyük Tufan'n ardından geminin karaya oturduğunda gemideki son kalan malzemelerle yapıldığına dair bir inanç vardır.. Aşure, genellikle büyük miktarlarda yapılır ve barış ve sevgi sembolü olarak çevreye dağıtılır, din veya inanç farkı gözetmeksizin paylaşılır. Ağır ve kalorili yapısı nedeniyle genellikle yılın soğuk aylarında tercih edilir. Ermeniler ise aşureyi Noel pudingi olarak Yeni Yıl kutlamalarında yaparlar.

Asure Gunu Ne Zaman 20241

Muharrem ayı, Müslümanlar için önemli bir ibadet zamanı olarak kabul ediliyor. Bu yıl Muharrem ayı, Diyanet'in takvimine göre 7 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Hicri yılın başlangıcı olan Muharrem ayının 10. günü ise Aşure Günü olarak kutlanacak.

Peygamberimiz tarafından Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç olarak tavsiye edilen Aşure orucu, Müslümanlar arasında önemli bir sünnet olarak kabul edilmektedir. Detaylı bilgiler ve Muharrem ayının diğer önemli detayları için dini kaynaklara ve Diyanet'in yayımladığı takvime başvurulabilir.

Çok Sık Çift Saat Görmek Ne Anlama Gelir? Çok Sık Çift Saat Görmek Ne Anlama Gelir?

Asure Gunu Ne Zaman 20243

Aşure Günü Ne Zaman 2024?

Aşure Günü, 16 Temmuz 2024 Salı gününde başlayacak olup, 5 Ağustos 2024 tarihine kadar sürecek.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL