Kredi kartlarına OVP düzenlemesi: Limitler artık bu şekilde belirlenecek Kredi kartlarına OVP düzenlemesi: Limitler artık bu şekilde belirlenecek

Avcılık ile alakalı merak edilen sorulan Avcılık Yapmak Günah Mıdır? Avcılık Nedir? Detaylar haberimizde…
Avcılık Yapmak Günah Mıdır?
Taş devri zamanında insanların karınlarını doyurmak amacıyla yaşamlarını sürdürebilmek için avcılık adı altında bitkileri ve kovalayıp yakalayabildikleri küçük hayvanlarla beslenmiş oldukları söylenmiştir. Taş Devri insanları, binlerce yıl boyunca avcılıkla yaşamlarını sürdürdükleri ve mağaralarda barınıp, keskin ve sert taşlardan silahlar yaptıkları bilinmektedir. Büyük hayvanları avlamak amacıyla  ok, mızrak ve topuzla mamut, rengeyiği ve ayı gibi büyük hayvanları avladıkları bilinmektedir. İnsanlar hayvanlar kadar güçlü ve çevik değildi, ama zekâları, silah yapma yetenekleri avcılıkta başarılı olmalarını sağlamıştı. Bu ilk insanlar, kendilerine avcılıkta yardımcı olması için köpek gibi bazı hayvanları da eğittikleri biliniyordu.

Avcilik Yapmak Gunah Midir2

Çoğu zaman bir geyik ya da yabani at sürüsünü bir uçuruma doğru sürüp avladıklarında, bütün topluluğa yetecek kadar yiyecek elde etikleri söylenmiştir. İnsanlar karınlarını doyurmak için ekip biçmeyi ve hayvan yetiştirmeyi öğrendikten sonra da avcılığı sürdürdükleri bilinmektedir. Şimdiler de halen devam eden avcılık meşru ölçülerde yapıldığında caiz olduğu söylenmiştir. Spor amacıyla avlanan hayvanlar, kuşlar ve balıklar olarak bilinmektedir. Günümüzde neredeyse bütün av hayvanlarının avlanması izne bağlanmış buna karşın para kazanmak için kaçak ya da izinsiz avlanma yapıldığı söylenmiştir. Sombalığı ve alabalık çoğu zaman izinsiz avlanmakta olduğu ve değerli balık soylarını korumak amacıyla, dünyanın birçok ülkesinde izinsiz avlanmaya ağır cezalar koyulduğu söylenmiştir. Ülke olarak Afrika'daki av hayvanlarının korunma altına alındığı bölgelerde ya da av hayvanı bakımından zengin olan ülkelerde yetkililer değerli hayvanları postu ya da dişleri için öldürmeye gelen izinsiz avcılara karşı önlemler aldıkları bilinmektedir. Ancak gereksiz yere yapılan avcılığın caiz olmadığı da araştırmalarımız arasında yer almaktadır. Şimdilerde pek çok insanın spor amaçlı yaptığı avcılık çoğu yerde izinsiz yapılmamaktadır.

Kaynak: HATİCE KARACA