Aydın Doğan için mahkemeye zorla getirilme kararı İhlas Haber Ajansı

Sosyal medyada kullanıcılar Aydın Doğan Kimin Çocuğu? sorusunu araştırmaya başladı. Bu yazıda Aydın Doğan Kimin Çocuğu? sorusu ve Aydın Doğan'ın çocukları kimlerdir?, Aydın Doğan'ın iş hayatındaki başarıları nelerdir?, Aydın Doğan medya sektöründe nasıl bir yere sahiptir? sorularının cevaplarını bulacaksınız. İşte detaylar...

Aydın Doğan, POAŞ Davasında ilk kez ifade verdi İhlas Haber Ajansı

Aydın Doğan Kimdir?

Doğan, 1936 yılında Gümüşhane'de doğdu. Lise eğitimini Erzincan'da tamamladıktan sonra İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi'ne devam ederek üniversite eğitimini burada aldı.

Kariyerine 1958 yılında kendi şirketini kurarak başlayan Doğan, ilk yıllarında lastik, bisiklet, radyo, ticari araç, iş ve inşaat makinaları ticareti, nakliyecilik ve müteahhitlik gibi alanlarda faaliyet gösterdi. 1970 yılına kadar zahirecilik ve ecza depoculuğu da yaptı.

Aydın Doğan hakkında flaş iddia

Melek Mosso kaç çocuğu var ? Melek Mosso kaç çocuğu var ?

1974'ten sonra İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu ve ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 1977 yılından beri İstanbul Ticaret Odası vergi rekortmenleri arasında yer almaktadır.

1979 yılında Milliyet Gazetesi'ni satın alarak medya sektörüne giriş yapan Doğan, Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanlığı da yapmıştır. 1998 yılında Tokyo'da yapılan Dünya Yayıncılık Birliği toplantısında Türkiye'den seçilen ilk Yönetim Kurulu üyesidir. Aynı yıl Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet madalyası ile ödüllendirilmiş, Girne Amerikan Üniversitesi'nden (1999) ve Ege Üniversitesi'nden (2000) fahri doktora unvanı almıştır.

Aydın Doğan, o gazeteyi satın mı alacak? Duyunca çok ama çok şaşıracaksınız

Aydın Doğan Kimin Çocuğu?

İrfani Doğan (babası)
Yaşar Doğan (annesi)

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL