Yeşilay Danışmanlık Merkezi Karaman Şube Başkanı İhsan Duru'nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda 2015 yılında temelleri atılan YEDAM'ın ücretsiz olarak sunduğu hizmetler anlatıldı. Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmak üzere toplamda 107 YEDAM şubesi olduğunu belirten Başkan Duru YEDAM binasının şehrin merkezinde ulaşılabilir bir yerde ücretsiz hizmet verdiğini söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Duru Karaman YEDAM ekibinde çalışan ekibin bağımlılık alanında çalışan uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluştuğunu ve sunulan hizmetin sadece bağımlı bireylerle sınırlı kalmadığını, bağımlı bireylerin yakınlarına da ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti olarak sunulduğunu belirtti. 

Karaman namaz vakitleri Karaman'da bugün ezan ne zaman okunacak? 9 Ekim 2024 Çarşamba karaman namaz vakitleri Karaman namaz vakitleri Karaman'da bugün ezan ne zaman okunacak? 9 Ekim 2024 Çarşamba karaman namaz vakitleri

YEDAM'daki işleyiş hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Duru "Ekiplerimiz ilk olarak danışanların bağımlılık türünü değerlendiriyor ve derecesini saptıyor. Alkol, tütün, madde, kumar ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere bu davranışını bırakması konusunda ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlanarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Arındırılan bireyin zararlı alışkanlıklara tekrar başlamaması için yöntemler öğreterek danışanları evlerinde ziyaret edip, gidişatı takip ediyor."

"Mahremiyet İlkesine Büyük Önem Veriliyor"

Görüşmelerde elde edilen bilgilerin, kesinlikle başka kişi veya kurumlarla paylaşılmadığını belirten Başkan Duru bağımlılıkla mücadele konusunda vatandaşların Türkiye’nin her yerinden 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden YEDAM'a ücretsiz olarak da ulaşılabileceklerini  söyledi. "115 YEDAM Danışma Hattı kurulduğu günden bugüne 1 milyonun üzerinde çağrı almıştır." diyen Başkan Duru "115 YEDAM Danışma Hattını 1 milyon 234 bin 228 kişin aramış olup bu çağrılardan 328 bin 649'u ile görüşme sağlanmıştır. 4 bin 411 sosyal etkinlik faaliyetine 4 bin 307 kişi katılım sağlamıştır."

"Bu Eser Herkesin Başucu Kitabı Olması Gerekir" 

Bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlere cesaret vermesi ve ilham verici olması için “Renklerini Yeniden Kazananlar” kitabı hazırlandığını belirten Başkan Duru "YEDAM’da tedavi gören bir bağımlı annesinin “Oğluma hayatın renklerini tekrar kazandırdığınız için teşekkür ederim” notuyla gönderdiği çiçekten ilhamla adını alan kitapta, YEDAM’a başvurarak bağımlılığın çıkmazından kurtulan danışanların kurgulanmış hikâyeleri yer alıyor." dedi. 

Kaynak: Hatice Kübra Sarı